Roy van Krieken Roy van Krieken
30/07/2021 17:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/07/2021 17:46

Kevin O’Leary: Dogecoin (DOGE) kopen is erger dan gokken en pure speculatie

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Kevin O’Leary Dogecoin (DOGE) kopen is erger dan gokken en pure speculatie

Het zal niemand ontgaan zijn dat investeren in de meme-coin dogecoin (DOGE) zowel ontzettend lucratief als gigantisch pijnlijk kan zijn. De volatiliteit van deze coin ligt zo enorm hoog dat prijzen enorm kunnen stijgen, maar ook dalen. Feit blijft: dogecoin steeg in 2021 met meer dan 12.500%.

Daarnaast hebben bekende personen zoals Elon Musk een enorme, zij het afnemende, invloed over de koers van de coin. 

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

‘Erger dan gokken’

Canadese zakenman en TV-persoonlijkheid bekend van onder meer Shark Tank en Dragons’ Den, Kevin O’Leary, heeft zich in een interview met CNBC behoorlijk negatief uitgesproken over dogecoin. Volgens hem is investeren in de meme-coin hetzelfde, of zelfs erger dan gokken op zwart of rood in het casino.

In een vergelijking die hij maakt tussen dogecoin en andere grote cryptocurrencies zoals ethereum (ETH) en bitcoin (BTC) stelt hij dat dogecoin simpelweg geen inherente waarde heeft. Het is puur gebaseerd op speculatie volgens O’Leary. 

Het verschil in speculeren op dogecoin en andere activa zoals bitcoin en aandelen ligt in het feit dat er een inherente waarde berust op activa zoals bitcoin. Bij dogecoin ontbreekt deze volledig volgens O’Leary en daarom is investeren in dogecoin volgens hem niet verstandig.

“Als je speculeert op iets zoals dogecoin is dat niet anders dan naar Las Vegas gaan en je geld op zwart of rood zetten. Het is pure speculatie”

Advertentie

Dogecoin is ‘entertainment’

Als klap op de vuurpijl noemt hij dogecoin zelfs ‘entertainment’. Ook hebben hij en zijn team, niet geheel onverwacht, geen positie in dogecoin. O’Leary is echter niet tegen alle cryptocurrencies. Hij geeft namelijk aan zo’n 10% van zijn portfolio in digitale activa te hebben zitten.

Niet iedereen is het uiteraard eens met het standpunt van O’Leary. Zo liet Elon Musk een tijdje terug op Twitter nog weten dat hij vond dat dogecoin simpelweg superieur was aan zowel bitcoin als ethereum. Ook de koers van dogecoin is dit jaar uiteraard explosief gestegen. Alleen de tijd zal uitwijzen of O’Leary inderdaad gelijk had en dogecoin niets meer dan gebakken lucht blijkt te zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie