Ivo Melchers Ivo Melchers
19/11/2022 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/11/2022 06:00

KPMG: Metaverse kan een revolutie teweeg brengen

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/JL IMAGES

De Australische tak van KPMG, een van de ‘Big Four’ accountancybedrijven, zou binnenkort directievergaderingen kunnen houden en deals van meerdere miljoenen dollars kunnen sluiten met klanten in de metaverse. Het bedrijf onderzoekt nu hoe de revolutionaire technologie zijn bedrijfsmodel kan transformeren.

In een recent interview gaf James Mabbott, medeverantwoordelijke van KPMG Futures, aan dat hij verwacht dat de metaverse vooral interessant gaat zijn voor bussiness-to-business:

‘’Ik denk dat de echt interessante toepassingen in de business-to-business-context zullen zijn. En ik denk dat daar meer geld zal zijn dan in de door de consument gedreven deelname.’’

Volgens Mabbott zou de metaverse niet alleen een revolutie teweeg kunnen brengen in de klantbetrokkenheid en dienstverlening, maar zou het ook extra inkomsten kunnen opleveren voor het bedrijf. Hij vertelde het volgende aan Cointelegraph:

‘’Wat we willen doen is de mogelijkheid onderzoeken om nieuwe bedrijfsmodellen en nieuwe middelen te creëren met technologie die de manier waarop we onze diensten leveren fundamenteel verandert.’’

Ripple stapt de wereld van DeFi in en onthult nieuw XRP leensysteem
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Eigen metaverse

Het bedrijf heeft een nieuwe rol genaamd ‘head of metaverse futures’ binnen de Australische tak van het KPMG futures team. Deze nieuwe rol gaat gepaard met de ambitie van KPMG om tegen het jaar 2025 zakelijke kansen van meerdere miljoenen dollars te creëren. Om dit te bereiken heeft KMPG gekeken naar het bouwen van zijn eigen metaverse voor de interne bedrijfsvoering en business-to-business dienstverlening.

KPMG en crypto

In het begin van dit jaar had de Canadese tak van KPMG officieel bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) toegevoegd aan hun bedrijfsschatkist. Hiermee voegde het accountacybedrijf zich aan het lijstje met bedrijven als Microstrategy en Tesla die bitcoin op een dergelijke manier hebben omarmd. KPMG lijkt buiten de grote cryptocurrencies nu ook geïnteresseerd te zijn in de digitale wereld van de metaverse. Het is dan ook geen kleine naam die langzaam maar zeker de wereld van cryptocurrencies lijkt te betreden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie