Timo Bult Timo Bult
07/02/2022 17:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/02/2022 17:07

KPMG Canada heeft bitcoin gekocht, koers reageert positief

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
KPMG Canada heeft bitcoin gekocht, koers reageert positief

Foto: JHVEPhoto / Shutterstock.com

De bitcoin (BTC) koers heeft vanmiddag weer een nieuwe sprong omhoog gemaakt. De stijging volgt na een rustig weekend en werd mogelijk aangedreven door nieuws uit Canada. Daar heeft KPMG namelijk bitcoin en ethereum (ETH) aan de bedrijfsschatkist toegevoegd!

Bitcoin ETFs zien sterke opleving en beleven hun beste dag in 2 weken
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

BTC prijs bij $44.000

Waar bitcoin gedurende het weekend nog rond $41.000 handelde zonder grote uitschieters te maken, begint de nieuwe week relatief goed. Gisteravond begon de koers al te stijgen met vanmiddag opnieuw een sprong van 3,5% in ongeveer vier uur tijd.

De koers van bitcoin zet hiermee een goede stap voor een verder herstel. Op de dagelijkse grafiek is namelijk te zien dat BTC weer boven de 50-dagen moving average (MA) handelt. We moeten echter nog 7 uur wachten voordat de dagelijkse candle sluit. Bitcoin handelde in november vorig jaar voor het laatst boven deze MA.

Al met al komt de bitcoin prijs op crypto exchange Coinbase uit op $43.700. De Bitvavo bitcoin prijs is op het moment van publicatie €38.210.

Bitcoin pump door KPMG?

De recente opwaartse beweging valt samen met goed nieuws. De Canadese tak van KPMG, een van de ‘big four’ accountancybedrijven in de wereld, heeft namelijk officieel bitcoin en ethereum toegevoegd aan de bedrijfsschatkist.

https://twitter.com/cobie/status/1490725435323424777

KPMG Canada’s Benjie Thomas spreekt zich in de persaankondiging lovend uit over de opkomende crypto-sector:

“Deze investering weerspiegelt onze overtuiging dat de institutionele acceptatie van crypto activa en blockchain-technologie zal blijven groeien en een vast onderdeel van de activamix zal worden,”

Het is vooralsnog niet duidelijk om hoeveel bitcoins en ethereum het gaat. Hoe dan ook is het bijzonder positief nieuws dat een dergelijke grote naam de stap zet de cryptocurrencies officieel te omarmen. Het voegt zich hiermee toe aan het lijstje met bedrijven als MicroStrategy en Tesla die bitcoin tevens op een dergelijke manier hebben omarmd.

Advertentie

Twee mogelijke scenario’s voor bitcoin

Technisch analist en trader AlaskanGooner houdt nu rekening met twee scenario’s. De huidige prijszone is een weerstand. Even wisten de bulls de koers al hierboven te drukken, maar tot een overtuigende uitbraak is het nog niet gekomen. In zijn tweet toont de analist mogelijke supports tot waar bitcoin kan zakken, mocht de afwijzing standhouden:

“Vrij duidelijk scenario nu.
Dat was ofwel een FOMO-afwijking boven $44.000 of we breken terug naar boven en gaan rechtstreeks naar het gebied van $46.000.
Als de afwijzing standhoudt, zijn dit de supports die ik hieronder bekijk.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie