John van Meer John van Meer
11/01/2024 11:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/01/2024 10:28

Leidt de bitcoin ETF goedkeuring tot een nieuw altcoin seizoen?

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Dag allemaal en welkom terug bij nieuwste video! Gisteren vond de langverwachte bitcoin-ETF goedkeuring plaats, maar tot mijn verbazing gebeurde er eigenlijk niks opmerkelijks met de koers.

Vandaag wil ik daarom met jullie in deze video delen hoe ik hierover denk wat dit betekent voor de bredere crypto markt.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin & ethereum analyses en de ETF marktreactie

We beginnen natuurlijk eerst met bitcoin (BTC). De markt reageerde een stuk minder sterk op de ETF-goedkeuring dan werd verwacht. We hebben vooralsnog geen grote prijsschommelingen gezien.

Dat kan alsnog veranderen afhankelijk hoe de ETF’s, die later vandaag lanceren op de Amerikaanse beurs, presteren.

Als we niet snel een sterke instroom zien in de ETF’s, dan lijkt de kans groot dat de koers zal dalen.

Voor ethereum (ETH) geldt momenteel een soortgelijke situatie. Ook het koersverloop van ethereum lijkt sterk af te hangen van de marktreactie op de ETF-handel.

Er liggen immers ook aanvragen voor ethereum-ETF’s bij de toezichthouder op tafel. Ondertussen slaat de bitcoin-ETF hype over naar ethereum.

Advertentie

Meer crypto analyses en mijn strategie

Er lijkt zich niet alleen een rotatie van bitcoin naar ethereum plaats te vinden, maar ook naar andere altcoins. Dat is zichtbaar in de sterke stijging van de ETH koers en de afname van de dominantie van bitcoin.

Dat kan het startsignaal zijn van een nieuwe altcoin seizoen, of altseason. Het is wellicht nog te vroeg om dat te verklaren, maar de markt is volatiel en onvoorspelbaar, dus het is belangrijk om met alle situaties rekening te houden.

Naast bitcoin en ethereum, heb ik daarom ook arbitrum (ARB) en vertex protocol (VRTX) geanalyseerd. Beide munten tonen namelijk veel potentie om interessante bewegingen te laten zien als we daadwerkelijk een altseason ingaan.

Als ervaren trader en analist blijf ik de markt nauwlettend volgen en mijn strategieën aanpassen aan de huidige omstandigheden. Ik deel mijn inzichten en analyses om jullie te helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen in deze snel veranderende wereld van crypto. Ik nodig jullie daarom ten harte uit om mijn video te bekijken!

Meer leren over bitcoin en andere crypto?

Bij de Bitcoin Consultant kan je terecht voor uiterst leerzame cursussen over bitcoin, blockchain-technologie en hoe hierin te investeren. Hiervoor biedt ik zelfs een gratis cursus voor beginners! Ook heb ik een bedrijfspagina op onze website waar je meer kunt lezen over mijn diensten.

Deel dit artikel
John van Meer

De Bitcoin Consultant voorziet kijkers al sinds 2018 van zeer interessante video’s in crypto omtrent nieuws en prijs analyses. Kijkers waarderen hem vanwege zijn nuchtere, objectieve en begrijpelijke kijk op crypto (koersen) met een vrolijke noot. Het is dan ook niet gek dat meer dan 6000 crypto enthousiasten zijn cursussen hebben gevolgd om betere traders en investeerders te worden.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie