Gijs Ooijen Gijs Ooijen
22/03/2023 05:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2023 05:05

Let op: veel Arbitrum airdrop scams doen de ronde

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Let op: veel Arbitrum airdrop scams doen de ronde

Foto: Feelimage/Shutterstock

Een aantal dagen geleden werd de langverwachte airdrop van Arbitrum officieel aangekondigd. Het nieuws werd met open armen in de crypto community. Helaas werd het ook met open armen ontvangen door oplichters. Binnen enkele dagen zijn er maar liefst 273 phishing-websites die zich voordoen als Arbitrum gelanceerd. Wat is er aan de hand?

12 Solana memecoins zijn binnen een maand al ingestort of verlaten
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Let op voor neppe Arbitrum airdrops

De Arbitrum community heeft gebruikers gewaarschuwd voor verschillende nepairdrops die doen alsof ze afkomstig zijn van de pas gelanceerde DAO van het project. Na de aankondiging van de Ethereum (ETH) layer 2 schaalbaarheidsoplossing vorige week, waarin werd beloofd om op 23 maart 2023 12,57% van de governancetoken ARB te airdroppen aan communityleden, begonnen oplichters met het maken van neppe Arbitrum airdrops en phishingwebsites.

In het verklaring zei het protocol dat het een puntenstelsel gebruikte om te bepalen welke communityleden recht hebben op tokens en het aantal tokens dat elk kan ontvangen op basis van hun prestaties en activiteiten op het platform. Met honderden neppe Arbitrum airdrops en scams die rondgaan, waarschuwde Arbitrum en enkele blockchain security bedrijven gebruikers die gratis geld willen verdienen om alert te zijn en voorzichtig te zijn met dergelijke frauduleuze websites die beweren airdrops te delen.

Scammers spelen massaal in op Arbitrum

In een Twitterbericht op 19 maart meldde Arbitrum News DAO dat het meer dan 273 phishingsites in verband met Arbitrum had geïdentificeerd sinds de aankondiging van de airdrop. Op dezelfde manier ontdekte crypto security startup Redefine een nepwebsite die zich voordoet als de airdropwebsite van Arbitrum. Volgens de door het bedrijf gedeelde schermafbeeldingen vraagtde phishingsite gebruikers om toestemming om hun wallet te openen, waardoor de criminelen de accounts van slachtoffers kunnen leegtrekken.

Blockchainbeveiligingsbedrijf CertiK identificeerde ook een nepTwitteraccount met de naam @arbitrum_launch, dat momenteel een tokenairdrop promoot. Het bedrijf waarschuwde gebruikers vervolgens om uit de buurt van het account te blijven en er niet mee te communiceren. Een Redditgebruiker met de naam CryptoMaximalist postte ook een thread op het sociale platform waarin hij waarschuwde datoplichters hopen te profiteren van de complexiteit van crypto, en gebruikers zijn enthousiast over gratis geld“. 

Deel dit artikel
Gijs Ooijen

Gijs houdt zichzelf sinds enkele jaren bezig met cryptocurrency en blockchain. Zijn kennis op dit gebied zet hij graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie