Gijs Ooijen Gijs Ooijen
21/03/2023 13:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2023 13:01

Traders blikken vooruit op ARB airdrop: futures openen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Traders blikken vooruit op ARB airdrop: futures openen

Foto: Jurie Maree/Shutterstock

Onlangs werd de airdrop van Arbitrum aangekondigd. Op 23 maart zal de langverwachte airdrop van Arbitrum eindelijk plaatsvinden. Traders kunnen niet wachten, zo blijkt uit verschillende futures producten die de afgelopen dagen gelanceerd werden. Zo kun je via HotBit ‘I Owe You’ tokens kopen en kun je bij BitMEX Arbitrum futures traden met een hefboom van 20x. Deze producten vertellen ons mogelijk iets over de toekomstige prijs van Arbitrum.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Futures markten openen voor Arbitrum (ARB) tokens

De afgelopen dagen zijn de futures markten voor Arbitrum (ARB) tokens geopend voor handelaren, nog voorafgaand aan de airdrop. Erg spannend voor de Arbitrum community, aangezien deze markten een belangrijke rol kunnen spelen in het vormen van de toekomstige prijs van ARB.

Op donderdag 23 maart worden ARB tokens gelanceerd via een airdrop aan communityleden. Dit is tevens de overgang van Arbitrum naar een DAO (Decentrale Autonome Organisatie). Als ARB token holders zullen de communityleden in staat zijn om belangrijke beslissingen te stemmen voor de netwerken van Arbitrum One en Arbitrum Nova.

‘I Owe You’ tokens

IOU (I Owe You) tokens op de crypto exchange Hotbit vertegenwoordigen de schuld tussen twee partijen. Handelaren kunnen deze tokens kopen bij Hotbit, en kunnen deze na de airdrop inwisselen voor Arbitrum tokens. In de afgelopen 24 uur hebben deze tokens al meer dan $2 miljoen aan handelsvolume gezien. Deze tokens zijn uiteraard erg speculatief, maar ze zeggen wel iets over de interesse in Arbitrum. De IOU tokens verhandelen op dit moment rond de $8.

Ook BitMEX heeft zijn eigen ARB token futures product geïntroduceerd, waarbij hefboomwerking van maximaal 20x wordt aangeboden. Opmerkelijk is dat de ARB futures prijzen op BitMEX aanzienlijk lager zijn dan op Hotbit. De ARB futures treden op dit moment rond tussen de $1.30 en $1.40. Er is dus best een verschil tussen de interesse bij Hotbit en de interesse bij BitMEX.

Handelaren en houders van spot ARB kunnen deze futures producten gebruiken om hun spot-posities te hedgen of blootstelling aan ARB-prijzen te verkrijgen met behulp van hefboomwerking. Hoewel deze producten speculatief zijn, kunnen ze van grote waarde zijn voor degenen die willen deelnemen aan de ARB markten.

Deel dit artikel
Gijs Ooijen

Gijs houdt zichzelf sinds enkele jaren bezig met cryptocurrency en blockchain. Zijn kennis op dit gebied zet hij graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie