Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
07/05/2020 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/05/2020 17:00

Libra Association stelt oud onderminister Barack Obama aan als CEO

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Libra Association stelt oud onderminister Barack Obama aan als CEO

Eerder deze week kondigde de Libra Association aan dat Stuart Levey is aangesteld als CEO van het project. Levey was voor zijn aanstelling bij Facebook onderminister van voormalig Amerikaans president Barack Obama. Ook heeft de Libra Association nu voor het eerst een CEO die aan het roer staat van het veel besproken project.
Vorig jaar juni werd Libra aangekondigd door Facebook, maar tot een daadwerkelijke lancering is het tot dusver niet gekomen. Het cryptocurrency-project heeft namelijk behoorlijk wat kritiek ontvangen en sommige landen hebben zelfs kenbaar gemaakt de ontwikkeling en uitrol van het project te zullen blokkeren. Met de aanstelling van Levey is de Libra Association voornemens om haar strategische opties opnieuw te overwegen.
Levey zei het volgende in het kader van zijn nieuwe rol:

Ik voel me vereerd om mij bij de Libra Association te voegen en de krachten van technologie te bundelen om het landschap van internationale betalingen te transformeren. Technologie biedt ons de mogelijkheid om het voor individuen en bedrijven makkelijker te maken om geld te versturen en ontvangen, en om meer dan een miljard mensen te helpen die nu aan de zijlijnen staan van ons financiële systeem. Dit zal gebeuren met behulp van robuuste controlemechanismen om illegale financiële activiteit te detecteren en af te schrikken.

De stable coin die het bekende social media-platform beoogt te lanceren zou vorm moeten geven aan een financiële infrastructuur waarmee miljarden mensen over de hele wereld gebruik van kunnen maken. Levey zal functioneren als strategisch leider van het project. Daarnaast zal hij zich buigen over de technologische innovatie en hoe deze zich verhoudt tot de geldende regelgeving.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie