Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Libra Association stelt oud onderminister Barack Obama aan als CEO

Eerder deze week kondigde de Libra Association aan dat Stuart Levey is aangesteld als CEO van het project. Levey was voor zijn aanstelling bij Facebook onderminister van voormalig Amerikaans president Barack Obama. Ook heeft de Libra Association nu voor het eerst een CEO die aan het roer staat van het veel besproken project.

Vorig jaar juni werd Libra aangekondigd door Facebook, maar tot een daadwerkelijke lancering is het tot dusver niet gekomen. Het cryptocurrency-project heeft namelijk behoorlijk wat kritiek ontvangen en sommige landen hebben zelfs kenbaar gemaakt de ontwikkeling en uitrol van het project te zullen blokkeren. Met de aanstelling van Levey is de Libra Association voornemens om haar strategische opties opnieuw te overwegen.

- Advertentie -

Levey zei het volgende in het kader van zijn nieuwe rol:

Ik voel me vereerd om mij bij de Libra Association te voegen en de krachten van technologie te bundelen om het landschap van internationale betalingen te transformeren. Technologie biedt ons de mogelijkheid om het voor individuen en bedrijven makkelijker te maken om geld te versturen en ontvangen, en om meer dan een miljard mensen te helpen die nu aan de zijlijnen staan van ons financiële systeem. Dit zal gebeuren met behulp van robuuste controlemechanismen om illegale financiële activiteit te detecteren en af te schrikken.

De stable coin die het bekende social media-platform beoogt te lanceren zou vorm moeten geven aan een financiële infrastructuur waarmee miljarden mensen over de hele wereld gebruik van kunnen maken. Levey zal functioneren als strategisch leider van het project. Daarnaast zal hij zich buigen over de technologische innovatie en hoe deze zich verhoudt tot de geldende regelgeving.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.849,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.907,07 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.933,68 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.978,81 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.849,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.907,07 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.933,68 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.978,81 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...