Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
04/03/2020 10:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/03/2020 10:50

Facebook gaat plannen omtrent Libra wijzigen, komt regelgevers tegemoet

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Facebook Libra supporters stappen over naar rivaal Celo dollar

Foto: Frederic Legrand – COMEO/Shutterstock

Naar verluidt gaat Facebook haar plannen omtrent haar cryptocurrency, de Libra, wijzigen.
Toen de welbekende social media-gigant vorig jaar Libra presenteerde als een wereldwijde digitale valuta, trok dit al gauw de internationale aandacht van regelgevers, met alle kritiek en weerstand van dien.

Failliete crypto-exchange FTX verkoopt $2 miljard aan SOL
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Dollar en euro

Facebook heeft nu besloten Libra over een andere boeg te gooien. Het moet namelijk straks ook mogelijk zijn voor Facebook-gebruikers om te betalen met een digitale variant van bestaande valuta zoals de dollar en de euro. Met de wijziging van koers lijkt Facebook de terughoudende regelgevers voor zich te willen winnen. Vooralsnog is de uitrol van de Libra ongewijzigd, wat betekent dat de Libra-cryptocurrency in het vierde kwartaal van dit jaar het licht zou moeten zien. Zowel de crypto als de digitale varianten van de dollar en de euro zullen beschikbaar zijn in de digitale wallet van Facebook, Calibra.
Facebook heeft wereldwijd bijna twee miljard gebruikers en een uitbreiding naar een netwerk van gebruikers dat valuta van centrale banken gebruikt, zal zorgen voor een nog grotere afzetmarkt. In de praktijk zal het betekenen dat gebruikers via WhatsApp of Facebook Messenger geldbedragen naar elkaar kunnen sturen.

Advertentie

Kritiek

Bovenstaande wijziging van de koers komt na maanden van flinke kritiek op de plannen van Facebook. Regelgevende organen en overheden zijn van mening dat er streng toezicht moet zijn en sommigen zien de Libra het liefst helemaal niet uitgegeven worden. Diverse partijen die zich bij de Libra Association hadden aangesloten, hebben zich vanwege de weerstand vanuit regelgevers, terugtrokken uit het project.
Onze analist Michiel bespeurt wat bullish signalen op de lagere tijdframes, maar volume is daarbij erg belangrijk! Bekijk zijn wekelijkse koersupdate op video die maandag verscheen!
David heeft zondag zijn technische bitcoin-analyse gepubliceerd. In deze editie beschrijft hij uitgebreid de huidige stand van zaken en de mogelijke scenario’s voor de toekomst in een markt die gemengde signalen afgeeft. Mis ‘m niet!

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie