Home Nieuws Altcoin nieuws Facebook gaat plannen omtrent Libra wijzigen, komt regelgevers tegemoet

Facebook gaat plannen omtrent Libra wijzigen, komt regelgevers tegemoet

Naar verluidt gaat Facebook haar plannen omtrent haar cryptocurrency, de Libra, wijzigen.

Toen de welbekende social media-gigant vorig jaar Libra presenteerde als een wereldwijde digitale valuta, trok dit al gauw de internationale aandacht van regelgevers, met alle kritiek en weerstand van dien.

Dollar en euro

- Advertentie -

Facebook heeft nu besloten Libra over een andere boeg te gooien. Het moet namelijk straks ook mogelijk zijn voor Facebook-gebruikers om te betalen met een digitale variant van bestaande valuta zoals de dollar en de euro. Met de wijziging van koers lijkt Facebook de terughoudende regelgevers voor zich te willen winnen. Vooralsnog is de uitrol van de Libra ongewijzigd, wat betekent dat de Libra-cryptocurrency in het vierde kwartaal van dit jaar het licht zou moeten zien. Zowel de crypto als de digitale varianten van de dollar en de euro zullen beschikbaar zijn in de digitale wallet van Facebook, Calibra.

Facebook heeft wereldwijd bijna twee miljard gebruikers en een uitbreiding naar een netwerk van gebruikers dat valuta van centrale banken gebruikt, zal zorgen voor een nog grotere afzetmarkt. In de praktijk zal het betekenen dat gebruikers via WhatsApp of Facebook Messenger geldbedragen naar elkaar kunnen sturen.

Kritiek

Bovenstaande wijziging van de koers komt na maanden van flinke kritiek op de plannen van Facebook. Regelgevende organen en overheden zijn van mening dat er streng toezicht moet zijn en sommigen zien de Libra het liefst helemaal niet uitgegeven worden. Diverse partijen die zich bij de Libra Association hadden aangesloten, hebben zich vanwege de weerstand vanuit regelgevers, terugtrokken uit het project.

Onze analist Michiel bespeurt wat bullish signalen op de lagere tijdframes, maar volume is daarbij erg belangrijk! Bekijk zijn wekelijkse koersupdate op video die maandag verscheen!

David heeft zondag zijn technische bitcoin-analyse gepubliceerd. In deze editie beschrijft hij uitgebreid de huidige stand van zaken en de mogelijke scenario’s voor de toekomst in een markt die gemengde signalen afgeeft. Mis ‘m niet!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.100,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.153,85 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.162,27 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.168,34 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.