Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Vodafone stopt met Facebooks cryptocurrency-project Libra

Facebooks cryptocurrency-project Libra heeft een nieuwe tegenslag te verwerken. De Britse telecomgigant Vodafone stapt namelijk uit de Libra Association. Dit blijkt uit berichtgeving van Coindesk op 21 januari.

Libra is het cryptocurrency-project van de social media-gigant Facebook. Het doel van het project is om iedereen in de wereld toegang te geven tot financiële diensten, met name mensen in armere landen die geen toegang hebben tot bankdiensten. Dit zou uiteindelijk moeten leiden tot meer financiële inclusie.

- Advertentie -

Een nobel doel zo op het oog. Echter kreeg het bedrijf meteen al een fikse tegenwind vanuit de hoek van toezichthouders en regelgevers wereldwijd. Ook bleek uit onderzoek dat veel mensen Facebook niet vertrouwen.

Vodafone besloot onlangs uit het project te stappen. De ontwikkeling lijkt echter niet voort te komen uit de problemen waar Libra mee kampt, maar uit het feit dat Vodafone zich wil gaan focussen op een ander project. Een woordvoerder van het bedrijf zei:

We hebben vanaf het begin gezegd dat het de wens van Vodafone is om een echte bijdrage te leveren aan de uitbreiding van de financiële inclusie. We blijven ons volledig inzetten voor dat doel … We zullen de ontwikkeling van de Libra Association blijven volgen en de mogelijkheid van toekomstige samenwerking niet uitsluiten.

De Libra Association bestond uit 28 grote bedrijven die de ontwikkeling van het Libra-ecosysteem moesten overzien. Leden waren onder andere Uber, Visa, eBay en Mastercard. In oktober 2019 stapten Visa, Mastercard, eBay en Stripe echter uit het project, allen vanwege zorgen omtrent regelgeving.

Eind december stelde de president van Zwitserland nog dat Libra “gefaald” heeft. Centrale banken wereldwijd zullen de cryptocurrency namelijk niet accepteren, aldus Ueli Maurer.

De nieuwe wekelijkse analyse van David staat online! Hij spreekt in zijn analyse “De 200 dagen moving average (MA)” een paar belangrijke MA’s!

Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!abonneren_youtube

Met onze analisten en het team van Crypto Insiders meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!telegram180

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.322,63 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.322,63 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...