Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Ook Visa, Mastercard, eBay en Stripe verlaten cryptocurrency-project Libra

Nadat PayPal vorige week aankondigde dat het de Libra Association verlaat, hebben een aantal andere prominente leden onlangs aangekondigd de associatie ook te zullen verlaten. De bedrijven, Visa, eBay, Mastercard en Stripe, zijn bang dat hun deelname aan het project hun relatie met regelgevers en toezichthouders kan schaden. Dit blijkt uit berichtgeving van Bloomberg.

In de aankondiging geven de bedrijven aan respect te hebben voor de visie van Facebook om iedereen in de wereld toegang te geven tot financiële diensten. Zij zien ondanks hun besluit om het project te verlaten alsnog potentie. Zo geeft Stripe aan mogelijk in de toekomst weer aan te zullen sluiten:

Stripe ondersteunt projecten die erop gericht zijn om online commerce toegankelijker te maken voor mensen over de hele wereld. Libra heeft dit potentieel. We zullen de voortgang op de voet volgen en staan open voor samenwerking met de Libra Association in een later stadium.

- Advertentie -

Dat Visa, eBay, Mastercard en Stripe het project verlaten is de nieuwste tegenslag voor Libra en Facebook. Het project kreeg al sinds de bekendmaking forse tegenwind van regelgevers en centrale banken wereldwijd. Al blijkt uit uitgelekte audiofragmenten van Facebook CEO Mark Zuckerberg dat dit verwacht werd door het bedrijf.

Deze tegenwind is echter de meest aannemelijke reden voor het feit dat bedrijven het project verlaten. Zij zijn namelijk bang dat het hun relaties met de toezichthouders kan schaden, wat uiteindelijk nadelig kan zijn voor de overige activiteiten van de bedrijven.

Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.333,83 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.225,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.289,53 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.292,71 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.301,16 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.333,83 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.225,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.289,53 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.292,71 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.301,16 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De laatste halte voor vertrek

Ja, de monologen over hoe we ervoor staan kunnen jullie waarschijnlijk wel dromen. Daarom gaan we maar gelijk aan de slag met de grafieken!...