Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

PayPal verlaat officieel de Libra Association

Eerder vandaag kon op Crypto Insiders al gelezen worden dat PayPal niet aanwezig was bij een bijeenkomst van de Libra Association. De Financial Times meldde dat een bron zou hebben gezegd dat PayPal op het punt stond de association te verlaten. Nu kondigt het bedrijf officieel aan dat het de Libra Association inderdaad verlaat.

Het zat er al een beetje aan te komen, met berichtgeving dat PayPal terughoudend zou zijn omtrent Libra en de afwezigheid van het bedrijf bij een bijeenkomst. Nu kondigt het bedrijf officieel aan de groep bedrijven en organisaties, met onder andere Visa en Mastercard als leden, te zullen verlaten:

Facebook is al lang een gewaardeerde en gewaardeerde strategische partner van PayPal en we zullen Facebook blijven ondersteunen in verschillende hoedanigheden.

- Advertentie -

Ook Libra bevestigd het nieuws middels een tweet. Het cryptocurrency-project van Facebook tweette:

We erkennen dat verandering moeilijk is en dat elke organisatie die aan deze reis is begonnen, een eigen inschatting moet maken van de risico’s en voordelen van het streven om de verandering die Libra belooft te doorzien.

EU dringt aan op wereldwijde reactie

Uit een artikel van Reuters blijkt verder dat de de Europese ministers van financiën er bij de G20 op aan zullen gaan dringen om wereldwijd samen te werken om projecten als Libra beter te kunnen reguleren. Zo valt in Europese documenten te lezen:

De nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot stablecoins en de veelzijdige uitdagingen op het gebied van regelgeving, toezicht en regulering die deze met zich meebrengen, vragen om naadloze samenwerking en gecoördineerde respons op mondiaal niveau.

Of dit opnieuw voor tegenwind zal zorgen voor Libra is nog niet duidelijk. Wel liet de CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, onlangs weten dat Libra expres vroeg werd aangekondigd. Zo kan het project zich namelijk beter aanpassen aan de regelgeving om zodoende zonder problemen gelanceerd te kunnen worden.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.330,59 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.224,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.267,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.286,35 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.292,07 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.224,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.267,80 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.286,35 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.292,07 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.330,59 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De laatste halte voor vertrek

Ja, de monologen over hoe we ervoor staan kunnen jullie waarschijnlijk wel dromen. Daarom gaan we maar gelijk aan de slag met de grafieken!...