Timo Bult Timo Bult
14/09/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 14:08

PayPal ietwat terughoudend omtrent Facebooks Libra maar blijft bullish

icon-altcoins
Altcoin nieuws
PayPal ietwat terughoudend omtrent Facebooks Libra maar blijft bullish

Ondanks de flinke tegenwind waar Facebooks cryptocurrency-project Libra mee te maken heeft gekregen de afgelopen periode, blijft PayPal bullish over het project. Wel stelt de vicepresident investor relations van het bedrijf, Gabriella Rabinovitch, dat er nog flink wat moet gebeuren om het tot meer dan slechts een idee uit te laten groeien. Dit blijkt uit berichtgeving van het Franse nieuwsagentschap AFP.
Facebook hoopt met Libra een stablecoin te kunnen bieden aan zijn miljarden gebruikers. De social media-gigant hoopt op die manier ook miljoenen mensen in armere regio’s te bereiken die geen toegang hebben tot bankdiensten. Een mooie ambitie, echter kreeg het project te maken met een vloedgolf aan kritiek.crypto_insiders_members_bannerVooral centrale banken en wetgevers uit verschillende landen wereldwijd bekijken de ontwikkeling van het project met argusogen. Bovendien zijn er al een aantal landen die wetgeving aan het ontwikkelen zijn die dergelijke projecten zouden verbieden, zoals Duitsland met zijn nieuwe “blockchain-strategie”.
Rabinovitch reageert dan ook ietwat terughoudend over hoe PayPal het project benaderd. Zo stelt ze:

Het is een niet-bindende verplichting, […] En uiteraard denk ik dat er nog veel werk moet gebeuren voordat het uit kan groeien tot meer dan alleen een goed idee.

Wel stelt ze dat de doelen van het project goed aansluiten op de ambities die PayPal heeft:

De doelen en ambities van Libra zijn zeer consistent met de algemene ambities van PayPal op het gebied van het bedienen van de armere mensen; democratisering van de toegang tot kapitaal,

PayPal is een van de bedrijven die onderdeel zijn van de Libra Foundation. Andere bedrijven die onderdeel zijn van deze associatie zijn onder andere MasterCard en Uber. De lancering van Libra staat vooralsnog gepland voor 2020, ondanks de ferme tegenwind.
Crypto Insider David legt in zijn nieuwste bitcoin (BTC) koers weekanalyse uit dat hij de koers op dit moment bullish vindt! Wil je weten wat hij voor de lange termijn verwacht? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie