Home Nieuws Altcoin nieuws PayPal ietwat terughoudend omtrent Facebooks Libra maar blijft bullish

PayPal ietwat terughoudend omtrent Facebooks Libra maar blijft bullish

Ondanks de flinke tegenwind waar Facebooks cryptocurrency-project Libra mee te maken heeft gekregen de afgelopen periode, blijft PayPal bullish over het project. Wel stelt de vicepresident investor relations van het bedrijf, Gabriella Rabinovitch, dat er nog flink wat moet gebeuren om het tot meer dan slechts een idee uit te laten groeien. Dit blijkt uit berichtgeving van het Franse nieuwsagentschap AFP.

Facebook hoopt met Libra een stablecoin te kunnen bieden aan zijn miljarden gebruikers. De social media-gigant hoopt op die manier ook miljoenen mensen in armere regio’s te bereiken die geen toegang hebben tot bankdiensten. Een mooie ambitie, echter kreeg het project te maken met een vloedgolf aan kritiek.crypto_insiders_members_bannerVooral centrale banken en wetgevers uit verschillende landen wereldwijd bekijken de ontwikkeling van het project met argusogen. Bovendien zijn er al een aantal landen die wetgeving aan het ontwikkelen zijn die dergelijke projecten zouden verbieden, zoals Duitsland met zijn nieuwe “blockchain-strategie”.

- Advertentie -

Rabinovitch reageert dan ook ietwat terughoudend over hoe PayPal het project benaderd. Zo stelt ze:

Het is een niet-bindende verplichting, […] En uiteraard denk ik dat er nog veel werk moet gebeuren voordat het uit kan groeien tot meer dan alleen een goed idee.

Wel stelt ze dat de doelen van het project goed aansluiten op de ambities die PayPal heeft:

De doelen en ambities van Libra zijn zeer consistent met de algemene ambities van PayPal op het gebied van het bedienen van de armere mensen; democratisering van de toegang tot kapitaal,

PayPal is een van de bedrijven die onderdeel zijn van de Libra Foundation. Andere bedrijven die onderdeel zijn van deze associatie zijn onder andere MasterCard en Uber. De lancering van Libra staat vooralsnog gepland voor 2020, ondanks de ferme tegenwind.

Crypto Insider David legt in zijn nieuwste bitcoin (BTC) koers weekanalyse uit dat hij de koers op dit moment bullish vindt! Wil je weten wat hij voor de lange termijn verwacht? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.594,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.660,86 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.663,70 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.674,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.720,64 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.