Timo Bult Timo Bult
14/09/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/09/2019 06:00

Nieuwe Duitse "blockchain-strategie" zal projecten als Facebooks Libra verbieden

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Nieuwe Duitse

Ook Duitsland zal projecten als Facebooks Libra gaan dwarsbomen. Dit blijkt uit een artikel van Der Spiegel dat op 13 september werd gepubliceerd. Eerder gaf de Franse minister van financiën Bruno Le Maire ook al aan tegen de ontwikkeling van Libra op Europese bodem te zijn.
Deze maand zal de “Großen Koalition”, de regerende coalitie bestaande uit de CDU en CSU, de blockchain-strategie gaan goedkeuren. Deze nieuwe strategie zal “marktrelevante private stablecoins niet toestaan”, aldus Thomas Heilmann.
Heilmann is een parlementslid van de CDU en is verantwoordelijk voor het opzetten van de blockchain-strategie. Hij stelt dat een stablecoin als Libra oneerlijke concurrentie zou kunnen veroorzaken:

Tot nu toe heeft de economie uitstekend werk geleverd bij het bestrijden van crises en inflatie met maatregelen van centrale banken, […] Zodra een aanbieder van digitale valuta de markt domineert, zal het voor concurrenten behoorlijk moeilijk zijn.

Duitsland is niet het enige land dat zich tegen Libra keert. Op 13 september liet de Franse minister van financiën Bruno Le Mair zich ook negatief uit over Libra. Tijdens de OECD-conferentie stelde hij:

In deze omstandigheden kunnen we de ontwikkeling van Libra op Europese bodem niet toestaan,

Het zag er al niet bepaald goed uit voor Libra, dat sinds de lancering van zijn whitepaper al een vloed aan negatieve reacties uit de hoek van wetgevers wereldwijd over zich heen kreeg. Nu het steeds moeilijker lijkt te worden voor Facebook om zich aan alle wetgeving te houden blijft het afwachten hoe Libra er precies uit zal gaan zien. Het bedrijf is vooralsnog van plan de stablecoin in het eerste kwartaal van 2020 te lanceren.
Crypto Insider David legt in zijn nieuwste bitcoin (BTC) koers weekanalyse uit dat hij de koers op dit moment bullish vindt! Wil je weten wat hij voor de lange termijn verwacht? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie