Nieuwe Duitse

Nieuwe Duitse “blockchain-strategie” zal projecten als Facebooks Libra verbieden

Ook Duitsland zal projecten als Facebooks Libra gaan dwarsbomen. Dit blijkt uit een artikel van Der Spiegel dat op 13 september werd gepubliceerd. Eerder gaf de Franse minister van financiën Bruno Le Maire ook al aan tegen de ontwikkeling van Libra op Europese bodem te zijn.

Deze maand zal de “Großen Koalition”, de regerende coalitie bestaande uit de CDU en CSU, de blockchain-strategie gaan goedkeuren. Deze nieuwe strategie zal “marktrelevante private stablecoins niet toestaan”, aldus Thomas Heilmann.

Heilmann is een parlementslid van de CDU en is verantwoordelijk voor het opzetten van de blockchain-strategie. Hij stelt dat een stablecoin als Libra oneerlijke concurrentie zou kunnen veroorzaken:

Tot nu toe heeft de economie uitstekend werk geleverd bij het bestrijden van crises en inflatie met maatregelen van centrale banken, […] Zodra een aanbieder van digitale valuta de markt domineert, zal het voor concurrenten behoorlijk moeilijk zijn.

Advertentie

Duitsland is niet het enige land dat zich tegen Libra keert. Op 13 september liet de Franse minister van financiën Bruno Le Mair zich ook negatief uit over Libra. Tijdens de OECD-conferentie stelde hij:

In deze omstandigheden kunnen we de ontwikkeling van Libra op Europese bodem niet toestaan,

Het zag er al niet bepaald goed uit voor Libra, dat sinds de lancering van zijn whitepaper al een vloed aan negatieve reacties uit de hoek van wetgevers wereldwijd over zich heen kreeg. Nu het steeds moeilijker lijkt te worden voor Facebook om zich aan alle wetgeving te houden blijft het afwachten hoe Libra er precies uit zal gaan zien. Het bedrijf is vooralsnog van plan de stablecoin in het eerste kwartaal van 2020 te lanceren.

Crypto Insider David legt in zijn nieuwste bitcoin (BTC) koers weekanalyse uit dat hij de koers op dit moment bullish vindt! Wil je weten wat hij voor de lange termijn verwacht? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€9.088,20 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€8.975,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€9.011,98 Kopen
3
3
Bitonic
Reviewed
€9.018,35 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€9.031,02 Kopen
5
5
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.037,52 Kopen
Laatste nieuws