Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Crypto-naar-crypto transacties niet belast in Frankrijk, minister blijft negatief over Facebooks Libra

De Franse minister van financiën Bruno Le Maire heeft aangegeven dat cryptocurrency-transacties niet direct belastbaar zijn. Hij liet zich daarnaast tijdens de OECD-conferentie op 12 september in Parijs uit over Facebooks Libra, en zijn uitspraken waren niet bepaald positief.

Volgens Bloomberg heeft Le Maire aangegeven dat er geen belasting wordt geheven over transacties waarbij enkel cryptocurrencies worden gebruikt. Pas wanneer deze cryptocurrency wordt omgezet naar een fiat-valuta zullen de gebruikers belasting hoeven betalen over de meerwaarden van hun cryptocurrency. Zo stelt de minister:

Wij zijn van mening dat het moment waarop de opbrengsten worden omgezet in traditioneel geld het juiste moment is om belasting te bepalen,

- Advertentie -

Ook de belasting toegevoegde waarde (BTW) zal pas worden bepaald zodra iemand cryptocurrency gebruikt voor het kopen van producten of diensten. Deze aanpak zou het land helpen bij de beter kunnen volgen van cryptocurrency-transacties.

“Zorgen Libra zijn ernstig”

Tijdens de OECD-conferentie afgelopen donderdag liet Le Maire zich nogmaals uit over Facebooks Libra. Hij zei daar de ontwikkeling van de cryptocurrency op Europese bodem niet te kunnen steunen:

Al deze zorgen over Libra zijn ernstig. Ik wil daarom met veel duidelijkheid zeggen: in deze omstandigheden kunnen we de ontwikkeling van Libra op Europese bodem niet toestaan,

Afgelopen juni besloot Frankrijk al om een speciale taskforce op te zetten in samenwerking met de G7. Die taskforce doet onderzoek naar de impact die dergelijke cryptocurrencies van grote bedrijven kunnen hebben op de economie. Le Maire zei eerder die maand tijdens een interview met radio Europe 1 dat Libra hoe dan ook geen soevereine valuta zal worden.

Crypto Insider David legt in zijn nieuwste bitcoin (BTC) koers weekanalyse uit dat hij de koers op dit moment bullish vindt! Wil je weten wat hij voor de lange termijn verwacht? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.177,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€10.250,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.259,30 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.308,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.308,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.177,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.250,70 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.259,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...