frankrijk_zet_speciale_G7_taskforce_op_voor_onderzoek_naar_facebook_libra

Frankrijk zet speciale G7 taskforce op voor onderzoek naar Facebooks Libra

Na de onthulling van de white paper van Facebooks Libra waren er wereldwijd vooral negatieve reacties aan het adres van de stablecoin. Daarnaast worden er hier en daar, zoals in de Verenigde Staten, onderzoeken ingesteld naar het project. Nu zal ook de G7, op initiatief van Frankrijk, een speciale taskforce opzetten.

De taskforce zal onderzoek gaan doen naar de impact van cryptocurrencies door grote bedrijven, zoals Facebook, worden ontwikkeld. Francois Villeroy de Galhau, gouverneur van de Franse centrale bank zei in een verklaring:

We willen openheid voor innovatie combineren met vastberadenheid rondom regelgeving. Dit is in het belang van iedereen.

Het onderzoek is in lijn met de zorgen die de Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, eerder deze week uitte. Hij benadrukte in een interview met radio Europe 1 dat Libra hoe dan ook geen soevereine valuta zal worden.

Ook in Rusland zijn soortgelijke geluiden te horen, Anatoly Aksakov, voorzitter van het Committee voor de Financiële Markten, zei op donderdag dat Moskou Libra misschien volledig zal verbieden. Volgens hem kan de cryptocurrency een gevaar voor het financiële systeem van Rusland vormen.

In de Verenigde Staten zal volgende maand daarnaast een speciaal verhoor plaatsvinden. Dit is onderdeel van een breder onderzoek naar het project. Eerder deze week zei de voorzitter van the House Financial Services Committee, Maxine Waters:

Gezien het verontruste verleden van het bedrijf, verzoek ik dat Facebook instemt om elke beweging voorwaarts bij het ontwikkelen van een cryptocurrency te stoppen totdat het Congres en de toezichthouders de mogelijkheid hebben om deze kwesties te onderzoeken en actie te ondernemen,

Heb je de nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

SATOS

4.6/5

€7.879,57 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.857,31 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.847,76 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.858,97 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.780,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€7.911,70 Kopen
Bitonic

3.4/5

€7.828,28 Kopen
Laatste nieuws