Timo Bult Timo Bult
05/10/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/10/2019 06:00

PayPal afwezig bij bijeenkomst Libra Association, verlaat het bedrijf het project?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
PayPal afwezig bij bijeenkomst Libra Association, verlaat het bedrijf het project?

Uit een artikel van de Financial Times blijkt dat PayPal mogelijk op het punt staat om de Libra Association te verlaten. Dit blijkt uit een anonieme bron, aldus de Financial Times.
Volgens de bron was PayPal als enige van de in totaal 28 leden niet aanwezig bij een meeting in Washington. De Libra Association zal de ontwikkeling van Facebooks stablecoin Libra moeten gaan overzien. Andere leden zijn onder andere eBay, Mastercard en Visa.
Wat de precieze reden is dat PayPal niet aanwezig was is niet duidelijk. Een anonieme bron ziet de chaos omtrent regelgeving als een mogelijke reden voor de afwezigheid en zou het bedrijf de Libra Association mogelijk gaan verlaten. Zo zou het feit dat Libra onder een vergrootglas ligt bij toezichthouders niet gunstig zijn:

Het lijkt er niet op dat er veel voorwerk is gedaan met toezichthouders, […] Betalingsbedrijven willen niet dat dat hun bedrijf aantast.

Of PayPal inderdaad op het punt staat om het project te verlaten is nog niet duidelijk. Wel is het opvallend dat een van de grootste bedrijven dat onderdeel is van het project wegblijft bij een bijeenkomst.
Afgelopen maand liet PayPal al weten ietwat terughoudend te zijn voor wat betreft het project. Zo stelde het bedrijf dat “er nog veel werk moet gebeuren voordat het uit kan groeien tot een goed idee.”
Onlangs lekten er nog audiofragmenten waarin de CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, de tegenwind van toezichthouders al had verwacht. Libra zou expres vroeg aangekondigd zijn zodat de stablecoin niet plotseling op de markt zou verschijnen.
De zorgen rondom Libra komen vooral voort uit de angst bij toezichthouders dat de stablecoin de economie kan aantasten. Bovendien zou Facebook een oneerlijke machtspositie vergaren met een dergelijke financiële dienst.
Om die zorgen weg te nemen stelde het hoofd van het Libra-project, David Marcus, onlangs in een interview dat mensen volgens hem “niet met Libra voor een espresso zullen betalen”.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie