Rico Engelbarts
21/09/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2019 09:45

Hoofd Libra-project: "Het is onwaarschijnlijk dat mensen in de toekomst met Libra voor een espresso betalen"

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Hoofd Libra-project:

Ondanks alle kritiek die het Libra-project over zich heen heeft gekregen, is het team achter het project nog steeds van plan de stablecoin volgend jaar te lanceren. Dit heeft het hoofd van Libra, David Marcus, aangegeven in een onlangs verschenen interview met het Zwitserse mediaplatform NZZ.
Libra is een project dat werd opgezet door de social media-gigant Facebook. Het doel is om een netwerk te realiseren waarin gebruikers van het Facebook-ecosysteem (Messenger, WhatsApp en Instagram) de stablecoin kunnen gebruiken om geld naar elkaar te versturen. Daarnaast hoopt het bedrijf miljoenen mensen te kunnen bereiken die op dit moment geen toegang tot bankdiensten hebben.
Dit idee schoot bij veel wetgevers en centrale banken echter in het verkeerde keelgat. Zo zou een dergelijk netwerk Facebook een oneerlijke machtspositie geven. De Franse minister van financiën heeft zich al meerdere keren negatief uitgelaten over Libra. Daarnaast zal Duitsland de stablecoin gaan verbieden op basis van zijn nieuwe ‘blockchain-strategie’.
Ondanks de tegenslagen blijft het doel van het team om de stablecoin volgend jaar te lanceren, aldus Marcus:

Het doel is nog steeds om Libra volgend jaar te lanceren, […] Tot die tijd moeten we alle vragen adequaat beantwoorden en een geschikte regelgevingsomgeving creëren.

Tegelijkertijd stelt Marcus dat Libra niet de bestaande monetaire wetgeving zal verstoren. Hij zegt namelijk dat Libra niet een betaalmethode zal worden voor dagelijkse betalingen in landen als Duitsland en Frankrijk. De stablecoin zal meer gebruikt gaan worden voor internationale transacties:

Het is onwaarschijnlijk dat mensen in de toekomst in Libra voor een espresso zullen betalen in Zwitserland, Duitsland of Frankrijk,

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie