Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Europese Commissie gaat Facebooks Libra onderzoeken vanwege mogelijke ‘oneerlijke concurrentie’

De Europese Commissie gaat het cryptocurrency-project van Facebook, Libra genaamd, onderzoeken. De Commissie wil uitzoeken of een dergelijke cryptocurrency Facebook de mogelijkheid zou kunnen geven om de betalingssector te domineren. Dit schrijft Bloomberg in een artikel dat op 21 augustus is gepubliceerd.

Libra werd recent aangekondigd door Facebook. Samen met tientallen grote namen zoals Visa, Uber en PayPal wil het financiële diensten aan gaan bieden aan iedereen binnen het Facebook-ecosysteem (Messenger, Instagram en WhatsApp). Libra heeft hierdoor de potentie om miljarden gebruikers te bereiken.

- Advertentie -

De Europese Commissie is nu onder andere bezorgd over hoe Facebook om zal gaan met de informatie van al deze gebruikers. Daarnaast zou door de omvang van het bedrijf een monopolie kunnen ontstaan binnen de betalingssector en zou Facebook dus oneerlijke concurrentie kunnen vormen voor andere bedrijven.

crypto_insiders_telegram_bannerDit is overigens niet de eerste keer dat Libra onder vuur komt te liggen. Zo hield het Amerikaanse Congres in juli een hoorzitting omtrent het project. De Australische bank noemde de cryptocurrency daarnaast een bedreiging voor banken wereldwijd.

Vier belangenorganisaties riepen bedrijven die onderdeel zijn van de Libra Association het project te laten vallen. Ook zij maken zich zorgen over de dreigende machtspositie die Facebook mogelijk krijgt als gevolg van de cryptocurrency.

Tot slot krijgen Indonesiërs mogelijk binnenkort al een voorproefje. Facebook wil namelijk betalingen via WhatsApp in het land gaan aanbieden. Het zal hiervoor echter geen gebruikmaken van Libra. Facebook zou in gesprek zijn met een aantal betalingsverwerkers die de betalingen moeten gaan verwerken.

Maandag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Klik dan hier om Davids laatste column te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.168,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€10.242,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.250,80 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.298,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.298,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.168,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.242,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.250,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...