Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Dit is wat de nieuwe Duitse “blockchain-strategie” inhoudt

Afgelopen weekend zag je het waarschijnlijk al op Crypto Insiders voorbij komen; Duitsland komt met een speciale nationale strategie, specifiek gericht op blockchain-technologie. Gisteren werd de strategie, de “Blockchain-Strategie der Bundesregierung” genaamd, officieel gepresenteerd. Dankzij de strategie zal er onder andere op juridisch vlak meer duidelijkheid worden gegeven over hoe om te gaan met blockchain en de activa die daarop zijn gebaseerd.

In de strategie wordt voornamelijk het financiële aspect van blockchain aangestipt. Zo wil de Duitse overheid gaan onderzoeken of zogenaamde schuldbewijzen kunnen worden beheerd met behulp van blockchain. Echter wordt ook een ander interessant punt aangehaald.

- Advertentie -

Zo beveelt het document aan de euro op een gegeven moment op blockchain-systemen te beheren. Dit is iets waar de Franse minister van financiën vorige week ook al mee kwam. Daarnaast komt er een nieuwe vergunning van de BaFin, de Duitse financieel toezichthouder, waarmee institutionele beleggers officieel met bitcoin (BTC) en ether (ETH) mogen gaan traden.

Iets wat niet toegestaan zal zijn is het opzetten van een eigen private stablecoin. Een cryptocurrency als Libra, het project van Facebook, zal daardoor dus niet toegestaan zijn. Ook stablecoins die gelinkt zijn aan een reserve van bijvoorbeeld goud worden verboden. Kortom, alle soorten stablecoins die een alternatief op de euro zouden kunnen bieden zullen niet gelanceerd mogen worden in Duitsland.

Daarnaast wordt ook op juridisch vlak het een en ander verduidelijkt. Zo zullen transactiegegevens die op een blockchain zijn opgeslagen officieel als bewijsmateriaal gebruikt mogen worden in de rechtszaal.

Hoe de blockchain-strategie precies tot uiting zal komen in Duitsland zal in de komende maanden/jaren gaan blijken. Wat opvallend is, is het feit dat de Duitse regering met de strategie voorop loopt ten opzichte van de overgrote meerderheid van grote bedrijven in het land, die over het algemeen (nog) geen blockchain-strategie hebben. Het is dan ook een bijzonder positief signaal dat de Duitse regering blockchain op haar agenda heeft staan en nu met een officiële strategie komt.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.779,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€9.853,08 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.857,68 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.907,04 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.779,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€9.853,08 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.857,68 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.907,04 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: De bijzondere geschiedenis van bitcoin als geld

Ondertussen al meer dan tien jaar geleden publiceerde Satoshi de Bitcoin white paper waarmee het verhaal van bitcoin begon. Het is misschien lastig om...