Timo Bult Timo Bult
28/12/2019 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/12/2019 15:45

Facebooks Libra heeft "gefaald", aldus Zwitserse president

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Facebooks Libra heeft gefaald, aldus Zwitserse president

Libra heeft opnieuw te horen gekregen dat het geen kans van slagen heeft in zijn huidige vorm. De Zwitserse minister van Financiën en president Ueli Maurer stelt dat het project “gefaald” heeft, meldt Reuters in een onlangs verschenen artikel.
Libra is het cryptocurrency-project van Facebook. De social media-gigant wil met de cryptocurrency meer mensen toegang bieden tot financiële diensten, met name mensen in armere landen. Het project heeft echter te maken gekregen met flinke tegenwind vanuit de hoek van centrale banken en wetgevers wereldwijd.
De laatste kritiek op het project is afkomstig uit Zwitserland. Maurer zei in een interview met het Zwitserse SRF het volgende:

Ik denk het niet [dat libra een kans heeft in zijn huidige vorm), omdat centrale banken de mand met valuta’s die hieraan ten grondslag liggen niet zullen accepteren, […] Het project in deze vorm heeft dus gefaald,

Libra wordt ondersteund door de Libra Association, dat de ontwikkeling van het project overziet. Verschillende bedrijven zijn lid van deze Association, echter verlieten mede als gevolg van de weerstand een aantal grote namen de club eerder dit jaar.
In september van dit jaar voerde Duitsland bovendien de “blockchain-strategie” in, waarmee cryptocurrencies zoals Libra volledig verboden zullen worden. Uit onderzoek bleek daarnaast dat 75% van de Duitsers de stablecoin überhaupt niet zullen gebruiken.
De CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, stelt als gevolg van de problemen beter te zullen luisteren naar wetgevers. Om tegemoet te komen aan de kritiek op het mandje met ondersteunende valuta zou Libra daarnaast uit kunnen worden gebracht als een reeks verschillende stablecoins.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Heb jij je kans op winst gegrepen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie