Kevin Schijven Kevin Schijven
21/10/2019 09:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/10/2019 09:45

Facebooks Libra komt wellicht uit als reeks verschillende stablecoins

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Facebooks Libra komt wellicht uit als reeks verschillende stablecoins

Facebook overweegt om wellicht een reeks van verschillende stablecoins uit te brengen in plaats van alleen de oorspronkelijke Libra token. Dat zegt David Marcus, hoofd van het Libra-project, tijdens een seminar voor banken, meldt persbureau Reuters op 20 oktober.
Facebooks Libra ligt sinds de aankondiging onder hevig vuur. Toezichthouders over de hele wereld maken zich zorgen om het project en de dreiging die het kan vormen voor centrale banken en nationale valuta’s.
Een van de zorgen die toezichthouders hebben is dat Libra gekoppeld wordt aan een mandje van valuta’s, waaronder de dollar, euro, pond, yen en meer waardoor Libra meer op een fonds lijkt. Marcus meldt dat Facebook openstaat voor het idee om in plaats van de oorspronkelijke Libra token een reeks van stablecoins gekoppeld aan nationale fiatvaluta uit te brengen:

We kunnen het ook anders doen. In plaats van een synthetische eenheid te hebben, zouden we een reeks stablecoins kunnen hebben, een dollar stablecoin, een euro stablecoin, een pond stablecoin, enz.

We zouden dit zeker kunnen benaderen met een veelvoud van stablecoins die nationale valuta vertegenwoordigen in een digitale vorm. Dat is een van de opties die moet worden overwogen.

Aldus Marcus. Hij laat weten dat deze route niet per se de voorkeur heeft maar dat Libra moet aantonen dat het “flexibel” is. Tevens meldt hij dat het hoofddoel van het project vooral het bouwen van een efficiënter betaalsysteem is.
Marcus meldt verder dat Facebook nog steeds een lancering in juni 2020 voor ogen heeft, maar dat het ligt aan de toezichthouders of dit behaald gaat worden:

We zullen zien. Dat is nog steeds het doel. We hebben altijd gezegd dat we niet verder zouden gaan tenzij we alle legitieme problemen hebben aangepakt en de juiste wettelijke goedkeuring hebben verkregen. Dus het is niet helemaal aan ons.

Onlangs kwam een rapport van de G7 naar buiten waarin staat dat stablecoins als Facebooks Libra een dreiging zijn voor het wereldwijde financiële stelsel en dat ze niet uitgebracht mogen worden voordat alle risico’s zijn aangepakt.
Uit een recent onderzoek blijkt dat bijna 75% van ondervraagde Duitsers weigert om Facebook Libra te zullen gebruiken. Tevens zei de Duitse minister van Financien, Olaf Scholz, dat Libra voorkomen moet worden.
Een paar grote bedrijven als Visa, Mastercard, eBay en PayPal hebben begin deze maand aangekondigd dat zij de Libra Association hebben verlaten.
Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, verschijnt deze week op 23 oktober voor het Amerikaans Congres om vragen over Libra te beantwoorden.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie