Home Nieuws Altcoin nieuws Duitse minister van Financiën: "Facebooks Libra moet voorkomen worden"

Duitse minister van Financiën: “Facebooks Libra moet voorkomen worden”

De stablecoin Libra van Facebook, die bedoeld is om internationale handel te vergemakkelijken zonder inmenging van de overheid en om meer financiële inclusie te stimuleren, is deze week onder verdere druk komen te staan. De Duitse minister van Financiën, Olaf Scholz, gaf vrijdag namelijk aan dat Libra ‘voorkomen’ moet worden.

Hij deed zijn uitspraken vlak voor de vergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank. De Duitse minister vertelde aan de verslaggevers dat hij sceptisch tegenover de cryptocurrency van Facebook en alle andere stablecoins stond. De minister wees ook op de moeilijkheden waarmee Libra te kampen heeft vanwege wereldwijde soevereiniteitskwesties:

We zullen de situatie nauwlettend in de gaten houden met alle middelen die ons ter beschikking staan. Ik ben geen voorstander van de succesvolle ontwikkeling van zo’n wereldvaluta, want dat is de verantwoordelijkheid van democratische staten,

- Advertentie -

Hoewel hij de cryptocurrency van Facebook afkeurde, erkende Scholz wel dat er verandering moet komen. Hij zei zo meerdere keren dat de financiële sector aan hervorming en verandering toe is. Volgens de minister van Financiën is de juiste stap voor die verandering echter niet cryptocurrency.

Dergelijke ongereguleerde en eenzijdige pogingen om de internationale monetaire normen te omzeilen, moeten koste wat kost onder controle worden gehouden, zo stond in de verklaring. Zulke valuta zouden pas op de markt mogen worden gebracht als de diepgaande internationale risico’s die zij kunnen vormen, worden aangepakt. Bovendien stond centraal dat de noodzaak voor overheidsinteractie en -controle groot is.

Afgelopen vrijdag kwam bovendien uit een Duits onderzoek naar voren dat 75% van de Duitsers Libra niet zal gaan gebruiken. De G7 noemde het project van Facebook daarnaast een dreiging voor het wereldwijde financiële stelsel.

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.180,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.237,03 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.249,45 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.249,89 Kopen
4
Bitrush
Reviewed
€8.464,79 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.