Rico Engelbarts
19/10/2019 16:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/10/2019 16:51

Duitse minister van Financiën: "Facebooks Libra moet voorkomen worden"

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Libra Association stelt oud onderminister Barack Obama aan als CEO

De stablecoin Libra van Facebook, die bedoeld is om internationale handel te vergemakkelijken zonder inmenging van de overheid en om meer financiële inclusie te stimuleren, is deze week onder verdere druk komen te staan. De Duitse minister van Financiën, Olaf Scholz, gaf vrijdag namelijk aan dat Libra ‘voorkomen’ moet worden.
Hij deed zijn uitspraken vlak voor de vergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank. De Duitse minister vertelde aan de verslaggevers dat hij sceptisch tegenover de cryptocurrency van Facebook en alle andere stablecoins stond. De minister wees ook op de moeilijkheden waarmee Libra te kampen heeft vanwege wereldwijde soevereiniteitskwesties:

We zullen de situatie nauwlettend in de gaten houden met alle middelen die ons ter beschikking staan. Ik ben geen voorstander van de succesvolle ontwikkeling van zo’n wereldvaluta, want dat is de verantwoordelijkheid van democratische staten,

Hoewel hij de cryptocurrency van Facebook afkeurde, erkende Scholz wel dat er verandering moet komen. Hij zei zo meerdere keren dat de financiële sector aan hervorming en verandering toe is. Volgens de minister van Financiën is de juiste stap voor die verandering echter niet cryptocurrency.
Dergelijke ongereguleerde en eenzijdige pogingen om de internationale monetaire normen te omzeilen, moeten koste wat kost onder controle worden gehouden, zo stond in de verklaring. Zulke valuta zouden pas op de markt mogen worden gebracht als de diepgaande internationale risico’s die zij kunnen vormen, worden aangepakt. Bovendien stond centraal dat de noodzaak voor overheidsinteractie en -controle groot is.
Afgelopen vrijdag kwam bovendien uit een Duits onderzoek naar voren dat 75% van de Duitsers Libra niet zal gaan gebruiken. De G7 noemde het project van Facebook daarnaast een dreiging voor het wereldwijde financiële stelsel.
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie