Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

G7 rapport: Stablecoins als Facebooks Libra zijn dreiging voor wereldwijde financiële stelsel

De G7 waarschuwt dat ‘wereldwijde stablecoins’ als Facebooks Libra een dreiging kunnen zijn het wereldwijde financiële stelsel en dat dergelijke projecten stilgelegd moeten worden totdat bewezen is dat ze veilig zijn. Dat blijkt uit een nieuw rapport in handen van de BBC.

In het rapport, opgezet door de zeven grootste economieën ter wereld, worden naar verluidt negen risico’s beschreven waarom stablecoins als Libra een dreiging zijn voor het wereldwijde financiële stelsel en dat ze mogelijk niet goedgekeurd zullen worden door toezichthouders.

De G7 is van mening dat geen stablecoin-project in werking mag treden totdat de juridische, regelgevende en toezichthoudende uitdagingen en risico’s adequaat zijn aangepakt.

Het aanpakken van dergelijke risico’s is niet noodzakelijk een garantie voor wettelijke goedkeuring voor een stablecoin.

- Advertentie -

Aldus het rapport dat deze week gepresenteerd zal worden aan ministers van Financiën tijdens de jaarlijkse IMF bijeenkomsten. Naast Libra zal ook de JPM Coin, de stablecoin van JP Morgan, waarschijnlijk onderzocht worden.

In gerelateerd nieuws heeft Randal Quarles, voorzitter van de Financial Stability Board (FSB), op 13 oktober een brief gestuurd naar ministers van Financiën, met een dergelijke waarschuwing over stablecoins.

Ook de FSB meldt dat dergelijke stablecoins risico’s met zich meedragen voor onder andere de financiële stabiliteit, privacy, databescherming, belastingontduiking, marktintegriteit, witwaspraktijken en dat deze risico’s “met prioriteit moeten worden aangepakt.”

Onlangs kondigde Visa, Mastercard, Stripe en eBay aan dat ze uit de Libra Association, het consortium van bedrijven achter de stablecoin, zijn gestapt. PayPal kondigde kort daarvoor al aan het project te hebben verlaten

De Libra Association houdt deze week zijn eerste bestuursvergadering in Zwiterseland. Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, verschijnt deze maand nog voor het Amerikaanse Congres om zich te verantwoorden over Libra.

Eind augustus bracht de Europese Centrale Bank (ECB) een rapport uit waarin het zei dat het gebrek aan regulering een struikelblok kan zijn voor stablecoins.

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.228,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.294,47 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.296,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.306,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.334,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.228,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.294,47 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.296,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.306,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.334,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De laatste halte voor vertrek

Ja, de monologen over hoe we ervoor staan kunnen jullie waarschijnlijk wel dromen. Daarom gaan we maar gelijk aan de slag met de grafieken!...