Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Altcoin nieuws Zuckerberg: Facebook gaat voortaan voorzichtiger te werk met crypto-project Libra

Zuckerberg: Facebook gaat voortaan voorzichtiger te werk met crypto-project Libra

Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, meldt op 26 september in een interview met het Aziatische Nikkei dat Facebook voortaan voorzichtig te werk gaat met Libra, de aankomende cryptocurrency van Facebook.

Een deel van de aanpak en hoe we zijn veranderd, is dat we nu, wanneer we dingen doen die heel gevoelig zullen zijn voor de samenleving, een periode willen hebben waarin we erover kunnen praten en met mensen kunnen overleggen en feedback kunnen krijgen en problemen doorlopen.

En dat is een heel andere aanpak dan we vijf jaar geleden hadden. Maar ik denk dat het voor ons de juiste manier is om dit te doen op de schaal waarin we opereren.

Facebooks Libra is zwaar onder vuur komen te liggen sinds de onthulling van de white paper in juni. Toezichthouders en wetgevers over de hele wereld zien de cryptocurrency als een dreiging voor soevereine fiatvaluta en melden dat zij zich zorgen maken om de nieuwe stablecoin, voornamelijk vanwege Facebooks reputatie omtrent privacy.

- Advertentie -

Zuckerberg geeft in het interview toe dat Facebook “achter ligt en er werk aan de winkel is” als het gaat om de bescherming van privacy.

David Marcus, ontwikkelaar van Libra en voormalig president van PayPal, zegt in een blogpost gepubliceerd op 25 september, dat blockchain-technologie de enige manier vooruit is, maar dat hij na alle gesprekken met toezichthouders over de wereld erachter gekomen is dat dit niet zo vanzelfsprekend is als hij had verwacht.

Brian Armstrong, CEO van de Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase, meldt op Twitter dat hij de zorgen omtrent Libra vreemd vindt:

Libra is een van de vele belangrijke crypto-projecten aan de horizon met het potentieel om de wereld te verbeteren. Of het werkt of niet valt nog te bezien, maar ik vind het verzet ertegen een beetje vreemd en misleidend.

ECB: “Libra is een wake-up call”

Benoît Cœuré, directielid van de Europese Centrale Bank (ECB), zegt op 25 september dat Facebooks Libra “ongetwijfeld een wake-up call geweest is voor centrale banken en beleidsmakers.”

Volgens Cœuré zijn huidige wereldwijde betaalsysteem langzaam en inefficiënt voor grensoverschrijdende betalingen en ontoegankelijk voor zo’n 1,7 miljard mensen. Libra zou beide problemen kunnen oplossen en zet daarom centrale banken wereldwijd onder druk.

Bruno Le Maire, de Franse minister van Financiën, pleitte onlangs voor een gemeenschappelijk regelgevend kader in Europa omtrent cryptocurrencies. Tevens spoort hij de ECB aan om een eigen zogenaamde central bank digital currency (CBDC) uit te brengen als antwoord op Libra.

Zuckerberg ontweek overigens de vraag of Libra nog in 2020 uit zal komen.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Benieuwd wat hij verwacht voor de lange termijn? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.287,89 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.179,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.241,43 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.242,65 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.244,97 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

0
Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot 18 mei zat er maar liefst voor $20 miljard aan marktorders in die weekly candle. Als we de week daarna kijken zitten we op $14...