Frankrijk wil een “gemeenschappelijk regelgevend kader” voor cryptocurrencies in Europa

Frankrijk wil een “gemeenschappelijk regelgevend kader” voor cryptocurrencies in Europa

De Franse regering dringt de Europese Unie (EU) aan om regelgeving omtrent cryptocurrencies op Europees niveau in te voeren. Dat meldt persbureau Reuters op 13 september.

Bruno Le Maire, de Franse minister van Financiën, zegt, tijdens een bijeenkomst met andere ministers van Financiën uit de EU in Helsinki, dat hij een “gemeenschappelijk regelgevend kader” wil invoeren voor cryptocurrencies als bitcoin (BTC) voor alle 28 lidstaten van de EU.

Le Maire wil dit regelgevend kader invoeren om Facebooks aankomende cryptocurrency Libra te bestrijden. Hij maakt zich namelijk zorgen dat de komst van Libra een bedreiging zal zijn voor consumenten, de financiële stabiliteit en de soevereiniteit van de Europese lidstaten.

Advertentie

Het liefst zou Le Maire een verbod op Libra zien in Europa. Tevens vindt hij dat de EU moet overwegen om een zogenaamde “publieke digitale valuta” uit te brengen die met Libra zou kunnen concurreren.telegram_banner

Le Maire gaf echter geen verdere details over deze digital valuta, maar waarschijnlijk doelt hij op een nieuwe Europese cryptocurrency uitgegeven door centrale banken, een zogeheten central bank digital currency (CBDC).

Naar verluidt is China van plan om ergens de komende maanden een eigen CBDC uit te brengen. Tevens als antwoord op Facebooks Libra. Christine Lagarde, voormalig voorzitter van de International Monetary Fund (IMF) en genomineerd voor president van de Europese Centrale Bank (ECB), moedigde onlangs het verkennen van CBDC’s aan.

Op 12 september sprak Le Maire tijdens de OECD conferentie in Parijs. Toen kondigde hij aan dat er in Frankrijk geen belasting zal worden geheven over crypto-naar-crypto transacties. Pas als deze cryptocurrencies om worden gezet naar fiat-valuta moeten gebruikers belasting betalen. Ook toen liet hij zich negatief uit over Libra.

Eind augustus lieten Amerikaanse wetgevers weten dat ook zij nog steeds bezorgd zijn over Libra na een ontmoeting met Zwitserse toezichthouders. Het hoofdkwartier van de Libra Association, het consortium van bedrijven opgezet voor de ontwikkeling van Libra, is gevestigd in Zwitserland.

Crypto Insider David legt in zijn nieuwste bitcoin (BTC) koers weekanalyse uit dat hij de koers op dit moment bullish vindt! Wil je weten wat hij voor de lange termijn verwacht? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€9.089,61 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€8.976,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€9.011,98 Kopen
3
3
Bitonic
Reviewed
€9.018,19 Kopen
4
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.038,02 Kopen
5
5
Litebit
Reviewed
€9.039,04 Kopen
Laatste nieuws