Kevin Schijven Kevin Schijven
28/08/2019 10:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:49

China brengt dit jaar nog eigen cryptocurrency uit, Alibaba een van de eerste partners

icon-altcoins
Altcoin nieuws

De Chinese centrale bank is naar verluidt van plan in de komende maanden een eigen cryptocurrency uit te brengen. Dat zouden meerdere interne bronnen gemeld hebben aan Forbes op 27 augustus.
Paul Schulte, voormalig leidinggevende bij de China Construction Bank, zegt tegen Forbes dat de nieuwe cryptocurrency als eerst aan zeven financiële instanties en bedrijven uitgegeven zal worden. Dat zijn naast zijn voormalige werkgever de Bank of China, de Industrial and Commercial Bank of China, de Agricultural Bank of China, Union Pay alsmede technologie bedrijven Alibaba en Tencent.
Een andere anonieme bron die betrokken zou zijn bij de ontwikkeling van de cryptocurrency noemt het DC/EP, een afkorting van Digital Currency/Electronic Payments. Hij zegt dat er naast de zeven bovengenoemde instanties ook nog een vooralsnog onbekende achtste instantie is.
Daarnaast meldt deze bron dat de cryptocurrency wellicht al op 11 november dit jaar zal lanceren. De lancering zou samenvallen met ‘Singles Day,’ jaarlijks de drukste winkeldag in China. Ook meldt de bron dat de nieuwe cryptocurrency al klaar is voor lancering sinds vorig jaar.
crypto_insiders_telegram_bannerDe zeven (of acht) eerder genoemde instanties zouden verantwoordelijk zijn om de cryptocurrency naar zo’n 1,3 miljard Chinezen te verspreiden. Vervolgens zou het plan zijn om uiteindelijk de cryptocurrency ook naar het Westen te brengen.
Het idee om een cryptocurrency uit te brengen via grote vertrouwde financiële instanties lijkt op het plan van Facebooks Libra. Volgens Schulte is Libra echter niet meer dan vroege computer code terwijl deze Chinese cryptocurrency al klaar is voor lancering.
Tevens zou Libra ontworpen zijn om 1.000 transacties per seconde aan te kunnen terwijl DC/EP er 300.000 per seconde aankan. Het zou zulke hoge snelheden aankunnen omdat het niet op “pure blockchain-technologie” draait en veel meer gecentraliseerd is.
Op het moment van schrijven heeft nog geen van de instanties het nieuws bevestigd noch ontkend.
Vorige maand publiceerde de Bank of China een uitgebreid artikel over bitcoin (BTC), wat gezien werd als een bullish signaal.
Amerikaanse wetgevers lieten onlangs weten dat zij nog steeds bezorgd zijn over Facebooks Libra na een ontmoeting met Zwitserse toezichthouders.
Cryptocurrency exchange Binance en kleinhandelgigant Walmart hebben ieder deze maand een eigen stablecoin­­-project aangekondigd die lijkt op Facebooks Libra.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Zoals hij vorige week al aangaf zijn z’n ogen nu gericht op de 21 weken Moving Average (MA). Verder lezen? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie