Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Binance kondigt Venus aan, een stablecoin die lijkt Facebooks Libra

Binance, een van ’s werelds grootste cryptocurrency-exchanges, heeft een nieuw cryptocurrency-project aangekondigd genaamd ‘Venus.’

In de aankondiging op 19 augustus wordt Venus beschreven als een open blockchain-project voor de ontwikkeling van stablecoins die gekoppeld zijn aan fiat-valuta.

- Advertentie -

Verder noemt de exchange Venus een “onafhankelijke regionale versie van Libra.” Libra is het aankomende cryptocurrency-project van Facebook. Binance gelooft dat Libra exponentieel hard aan het groeien is en de wereld van financiën op zijn kop zal zetten.

Binance voegt daaraan toe dat het beter is om verandering te omarmen dan weerstand te bieden en de kans te verliezen. Echter moet Libra wel ontwikkeld worden volgens bestaande regelgeving, zegt de exchange. De naam Venus zal niet bij toeval gekozen zijn, in astrologie wordt Libra geregeerd door Venus.

Binance nodigt overheden alsmede technologie- en cryptocurrency-bedrijven uit om mee te doen aan het project. Venus zal gebruik maken van bestaande Binance infrastructuur, voornamelijk zijn eigen publieke blockchain, de Binance Chain. Op de Binance Chain zijn al twee stablecoins uitgebracht: BTCB die gekoppeld is aan bitcoin (BTC) en BGBP die gekoppeld is aan de Britse pond.

Crypto Insiders zal meer informatie over het project rapporteren zodra er meer bekend is.

Changpeng Zhao (CZ), CEO van Binance, zette zichzelf onlangs voor schut na het plaatsen van een erg ongeloofwaardige Tweet.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.196,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€10.268,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.268,30 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.328,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.196,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€10.268,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.268,30 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.328,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...