Kevin Schijven Kevin Schijven
19/08/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/08/2019 09:45

Binance kondigt Venus aan, een stablecoin die lijkt Facebooks Libra

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Binance kondigt Venus aan, een stablecoin die lijkt Facebooks Libra

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Binance, een van ’s werelds grootste cryptocurrency-exchanges, heeft een nieuw cryptocurrency-project aangekondigd genaamd ‘Venus.’
In de aankondiging op 19 augustus wordt Venus beschreven als een open blockchain-project voor de ontwikkeling van stablecoins die gekoppeld zijn aan fiat-valuta.
Verder noemt de exchange Venus een “onafhankelijke regionale versie van Libra.” Libra is het aankomende cryptocurrency-project van Facebook. Binance gelooft dat Libra exponentieel hard aan het groeien is en de wereld van financiën op zijn kop zal zetten.
Binance voegt daaraan toe dat het beter is om verandering te omarmen dan weerstand te bieden en de kans te verliezen. Echter moet Libra wel ontwikkeld worden volgens bestaande regelgeving, zegt de exchange. De naam Venus zal niet bij toeval gekozen zijn, in astrologie wordt Libra geregeerd door Venus.
Binance nodigt overheden alsmede technologie- en cryptocurrency-bedrijven uit om mee te doen aan het project. Venus zal gebruik maken van bestaande Binance infrastructuur, voornamelijk zijn eigen publieke blockchain, de Binance Chain. Op de Binance Chain zijn al twee stablecoins uitgebracht: BTCB die gekoppeld is aan bitcoin (BTC) en BGBP die gekoppeld is aan de Britse pond.
Crypto Insiders zal meer informatie over het project rapporteren zodra er meer bekend is.
Changpeng Zhao (CZ), CEO van Binance, zette zichzelf onlangs voor schut na het plaatsen van een erg ongeloofwaardige Tweet.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie