Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Bank of China publiceert uitgebreid artikel over bitcoin (BTC)

In een onlangs verschenen artikel van the Bank of China legt een van China’s grootste banken uit hoe bitcoin (BTC) werkt en waarom de waarde van de cryptocurrency alsmaar stijgt. Een bullish signaal, aldus de CSO van Blockstream Samsom Mow.

Lang werd bitcoin genegeerd door banken en overheden, nu lijkt daar echter langzamerhand verandering in te komen. Mow schrijft in een tweet over het onlangs verschenen artikel van the Bank of China het volgende:

Gisteren publiceerde the Bank of China een artikel over Bitcoin. Ze legden uit hoe BTC werkt, waarom de prijs omhoog gaat en waarom het waardevol is. Nooit gedacht dat ik dat zou zien gebeuren. #Bullish

- Advertentie -

In het artikel valt onder andere te lezen over de geschiedenis van BTC. Van de eerste 50 geminede bitcoins tot de aankoop van een pizza voor 10.000 BTC, de bank legt het tot in detail uit. Opmerkelijk is ook dat wordt uitgelegd waarom de bitcoin prijs stijgt.

De bank legt uit dat dit komt door het ingebouwde mechanisme om inflatie tegen te gaan, zoals een vastgestelde voorraad bitcoins. Waar veel centrale banken simpelweg geld bijdrukken, kan dit bij bitcoin niet. Hierdoor wordt verwacht dat het beter zijn waarde zal behouden en bovendien sterk in waarde kan gaan stijgen.

Wat het motief voor het schrijven en plaatsen van het artikel is, is niet precies duidelijk. Wel is duidelijk dat dit een positieve ontwikkeling is aangezien een zeer groot publiek nu meer te weten kan komen over Bitcoin.

De laatste tijd komt het vaker voor dat hooggeplaatste politici reageren op de opkomst van Bitcoin. Onlangs tweette de Amerikaanse president Donald Trump nog over de cryptocurrency. Ondanks het feit dat hij negatief was over de crypto was het voor velen een positief signaal dat bitcoin (BTC) terrein aan het winnen is.

Heb je zondag de meest recente bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gezien? Zo niet, klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.869,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.913,63 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.949,24 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.997,39 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.997,39 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.869,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.913,63 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.949,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De keiharde waarheid voor (startende) investeerders!

Wat is de grootste overeenkomst tussen eind 2017-begin 2018 en medio 2020? Precies, het grote aantal "nieuwe" investeerders op de markt. Deze keer niet...