Timo Bult Timo Bult
28/07/2019 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/07/2019 11:00

Bank of China publiceert uitgebreid artikel over bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bank_of_china_publiceert_uitgebreid_artikel_over_bitcoin_BTC

Foto: Anton_AV/Shutterstock

In een onlangs verschenen artikel van the Bank of China legt een van China’s grootste banken uit hoe bitcoin (BTC) werkt en waarom de waarde van de cryptocurrency alsmaar stijgt. Een bullish signaal, aldus de CSO van Blockstream Samsom Mow.
Lang werd bitcoin genegeerd door banken en overheden, nu lijkt daar echter langzamerhand verandering in te komen. Mow schrijft in een tweet over het onlangs verschenen artikel van the Bank of China het volgende:

Gisteren publiceerde the Bank of China een artikel over Bitcoin. Ze legden uit hoe BTC werkt, waarom de prijs omhoog gaat en waarom het waardevol is. Nooit gedacht dat ik dat zou zien gebeuren. #Bullish

In het artikel valt onder andere te lezen over de geschiedenis van BTC. Van de eerste 50 geminede bitcoins tot de aankoop van een pizza voor 10.000 BTC, de bank legt het tot in detail uit. Opmerkelijk is ook dat wordt uitgelegd waarom de bitcoin prijs stijgt.
De bank legt uit dat dit komt door het ingebouwde mechanisme om inflatie tegen te gaan, zoals een vastgestelde voorraad bitcoins. Waar veel centrale banken simpelweg geld bijdrukken, kan dit bij bitcoin niet. Hierdoor wordt verwacht dat het beter zijn waarde zal behouden en bovendien sterk in waarde kan gaan stijgen.
Wat het motief voor het schrijven en plaatsen van het artikel is, is niet precies duidelijk. Wel is duidelijk dat dit een positieve ontwikkeling is aangezien een zeer groot publiek nu meer te weten kan komen over Bitcoin.
De laatste tijd komt het vaker voor dat hooggeplaatste politici reageren op de opkomst van Bitcoin. Onlangs tweette de Amerikaanse president Donald Trump nog over de cryptocurrency. Ondanks het feit dat hij negatief was over de crypto was het voor velen een positief signaal dat bitcoin (BTC) terrein aan het winnen is.
Heb je zondag de meest recente bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gezien? Zo niet, klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie