Timo Bult Timo Bult
16/07/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/07/2019 17:20

Waarom de recente negatieve reacties van Trump en Mnuchin omtrent bitcoin (BTC) positief zijn

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Op 15 juli hield de Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, een persconferentie waarin hij onder andere in ging op bitcoin (BTC) en cryptocurrencies in zijn algemeen. Alhoewel de inhoud ervan vrij negatief was, werd bitcoin volgens deskundigen wel erkend als investeringsvehikel.
Na de Amerikaanse president Donald Trump was ook Mnuchin negatief over bitcoin en andere cryptocurrencies. Zo zei hij dat “cryptocurrencies zoals Bitcoin worden gebruikt om miljarden dollars aan illegale activiteiten te ondersteunen, zoals cybercriminaliteit, belastingontduiking, afpersing, gijzelsoftware, illegale drugs en mensenhandel.”
De negatieve reacties van vooraanstaande figuren als Trump en Mnuchin zijn volgens crypto-deskundigen juist goed nieuws. Zo zijn er naar verluidt vier fasen van adoptie; negeren, uitlachen, vechten en winnen. Hiermee wordt bedoeld dat bijvoorbeeld politici cryptocurrency in eerste instantie negeerden en toen begonnen uit te lachen (denk aan de crash gedurende 2018). De recente reacties tonen echter aan dat we nu in de fase zijn beland waarin politici het gevecht aangaan met de technologie aangezien zij zich na het enorme herstel van de cryptomarkt realiseren dat de sector blijft waar het is.
Daarnaast zijn de reacties volgens deskundigen, zoals Digital Currency Group’s Barry Silbert, een duidelijke validatie van bitcoin:


Ten slotte noemde Mnuchin bitcoin een “speculatief oppotmiddel”. Ook dit is positief nieuws aangezien bitcoin lang als een crimineel ruilmiddel gezien werd. Die tijden zijn echter vervlogen en politici beginnen BTC toch echt serieus te nemen:

De voorzitter van de Fed en de minister van Financiën zijn het erover eens dat Bitcoin een speculatieve opslag van waarde is.

Beiden zijn het met de president eens dat Libra en Bitcoin twee heel verschillende dingen zijn.

Ontzettend bullish.


Kortom, ook al zijn de reacties van deze hoge figuren negatief, ze zijn een directe validatie van bitcoin. Het feit dat zij het gevecht aangaan met bitcoin betekent namelijk dat zij BTC serieus nemen en dat zij zich realiseren dat bitcoin absoluut niet zomaar ten onder zal gaan.
Ben je nu benieuwd hoe bitcoin er volgens een technische analyse voor staat? Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een razend interessant artikel geschreven over de huidige stand van zaken. Klik hier om verder te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie