Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Waarom de recente negatieve reacties van Trump en Mnuchin omtrent bitcoin (BTC) positief zijn

Op 15 juli hield de Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, een persconferentie waarin hij onder andere in ging op bitcoin (BTC) en cryptocurrencies in zijn algemeen. Alhoewel de inhoud ervan vrij negatief was, werd bitcoin volgens deskundigen wel erkend als investeringsvehikel.

Na de Amerikaanse president Donald Trump was ook Mnuchin negatief over bitcoin en andere cryptocurrencies. Zo zei hij dat “cryptocurrencies zoals Bitcoin worden gebruikt om miljarden dollars aan illegale activiteiten te ondersteunen, zoals cybercriminaliteit, belastingontduiking, afpersing, gijzelsoftware, illegale drugs en mensenhandel.”

- Advertentie -

De negatieve reacties van vooraanstaande figuren als Trump en Mnuchin zijn volgens crypto-deskundigen juist goed nieuws. Zo zijn er naar verluidt vier fasen van adoptie; negeren, uitlachen, vechten en winnen. Hiermee wordt bedoeld dat bijvoorbeeld politici cryptocurrency in eerste instantie negeerden en toen begonnen uit te lachen (denk aan de crash gedurende 2018). De recente reacties tonen echter aan dat we nu in de fase zijn beland waarin politici het gevecht aangaan met de technologie aangezien zij zich na het enorme herstel van de cryptomarkt realiseren dat de sector blijft waar het is.

Daarnaast zijn de reacties volgens deskundigen, zoals Digital Currency Group’s Barry Silbert, een duidelijke validatie van bitcoin:

Ten slotte noemde Mnuchin bitcoin een “speculatief oppotmiddel”. Ook dit is positief nieuws aangezien bitcoin lang als een crimineel ruilmiddel gezien werd. Die tijden zijn echter vervlogen en politici beginnen BTC toch echt serieus te nemen:

De voorzitter van de Fed en de minister van Financiën zijn het erover eens dat Bitcoin een speculatieve opslag van waarde is.

Beiden zijn het met de president eens dat Libra en Bitcoin twee heel verschillende dingen zijn.

Ontzettend bullish.

Kortom, ook al zijn de reacties van deze hoge figuren negatief, ze zijn een directe validatie van bitcoin. Het feit dat zij het gevecht aangaan met bitcoin betekent namelijk dat zij BTC serieus nemen en dat zij zich realiseren dat bitcoin absoluut niet zomaar ten onder zal gaan.

Ben je nu benieuwd hoe bitcoin er volgens een technische analyse voor staat? Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een razend interessant artikel geschreven over de huidige stand van zaken. Klik hier om verder te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.149,58 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.149,58 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...