Kevin Schijven Kevin Schijven
12/07/2019 11:07 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2019 11:07

President Trump uit zich voor het eerst over cryptocurrency, waaronder bitcoin en libra

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
president_trump_uit_zich_voor_het_eerst_over_cryptocurrency_waaronder_bitcoin_en_libra

Donald J. Trump, president van de Verenigde Staten, heeft zich voor het eerst geuit over cryptocurrencies; voornamelijk over bitcoin (BTC) en Facebooks aankomende cryptocurrency, de Libra. De president heeft de volgende reeks Tweets op 11 juli geplaatst:

Ik ben geen fan van Bitcoin en andere cryptocurrencies, het is geen geld, de waarde ervan is zeer volatiel en het is gebaseerd op ijle lucht. Ongereguleerde Crypto-activa kunnen onwettig gedrag faciliteren, waaronder drugshandel en andere illegale activiteiten…

… Evenzo heeft de ‘virtuele valuta’ van Facebooks Libra weinig status of betrouwbaarheid. Als Facebook en andere bedrijven een bank willen worden, moeten ze een nieuwe bankvergunning aanvragen en onderworpen worden aan alle bankregelgeving, net als andere banken, zowel nationaal…

… als internationaal. We hebben maar één echte valuta in de VS en deze is sterker dan ooit, zowel degelijk als betrouwbaar. Het is veruit de meest dominante valuta overal ter wereld, en dat zal altijd zo blijven. Het is de Amerikaanse dollar!

Dat Trump geen fan van cryptocurrencies is zal niemand verbazen. Cryptocurrencies hebben nou eenmaal de potentie om in de toekomst de dominante positie van fiat-valuta te onderdrukken. Het lijkt er ook op dat hij de potentie ervan niet helemaal begrijpt. Dat vindt ook Justin Sun, CEO van TRON (TRX), die Trump vervolgens op Twitter uitnodigt om naar het etentje met Warren Buffet te komen:

Meneer de President, u wordt misleid door ‘fake’ nieuws. Bitcoin en Blockchain zijn de beste kans voor de VS! Ik nodig u graag uit om op 25 juli samen met met crypto-leiders en Warren Buffett te lunchen. Ik garandeer u dat, na deze lunch ,niemand crypto beter zal kennen dan u

Trumps zorgen omtrent Facebooks Libra worden echter door velen gedeeld. Onlangs stuurden meerdere Amerikaanse wetgevers en lobbyisten een openbare brief naar Facebook met het verzoek de ontwikkeling van Libra te staken. In ieder geval tot na het Amerikaanse Congres de gelegenheid heeft gehad om onderzoek uit te voeren.
Het is vooralsnog onduidelijk wat precies heeft geleidt tot de uitspraken van Trump. Er staat echter een hoorzitting gepland met Facebook en het Congres omtrent de Libra op 16 en 17 juli.
De woorden van Trump lijken vooralsnog geen grote invloed te hebben op de koers van bitcoin gehad te hebben. Bitcoin zat al in een sterke correctie op 10 juli nadat de prijs kort $13.000 voorbij was gestegen, een dag voor de Tweets van Trump. Kort na de Tweets is er een dip te zien, maar deze is inmiddels alweer gecorrigeerd naar zo’n $11.600 op het moment van schrijven. Wellicht een indicatie dat de bitcoin-koers minder volatiel is dan Trump voor ogen heeft.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie