Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

President Trump uit zich voor het eerst over cryptocurrency, waaronder bitcoin en libra

Donald J. Trump, president van de Verenigde Staten, heeft zich voor het eerst geuit over cryptocurrencies; voornamelijk over bitcoin (BTC) en Facebooks aankomende cryptocurrency, de Libra. De president heeft de volgende reeks Tweets op 11 juli geplaatst:

Ik ben geen fan van Bitcoin en andere cryptocurrencies, het is geen geld, de waarde ervan is zeer volatiel en het is gebaseerd op ijle lucht. Ongereguleerde Crypto-activa kunnen onwettig gedrag faciliteren, waaronder drugshandel en andere illegale activiteiten…

- Advertentie -

… Evenzo heeft de ‘virtuele valuta’ van Facebooks Libra weinig status of betrouwbaarheid. Als Facebook en andere bedrijven een bank willen worden, moeten ze een nieuwe bankvergunning aanvragen en onderworpen worden aan alle bankregelgeving, net als andere banken, zowel nationaal…

… als internationaal. We hebben maar één echte valuta in de VS en deze is sterker dan ooit, zowel degelijk als betrouwbaar. Het is veruit de meest dominante valuta overal ter wereld, en dat zal altijd zo blijven. Het is de Amerikaanse dollar!

Dat Trump geen fan van cryptocurrencies is zal niemand verbazen. Cryptocurrencies hebben nou eenmaal de potentie om in de toekomst de dominante positie van fiat-valuta te onderdrukken. Het lijkt er ook op dat hij de potentie ervan niet helemaal begrijpt. Dat vindt ook Justin Sun, CEO van TRON (TRX), die Trump vervolgens op Twitter uitnodigt om naar het etentje met Warren Buffet te komen:

Meneer de President, u wordt misleid door ‘fake’ nieuws. Bitcoin en Blockchain zijn de beste kans voor de VS! Ik nodig u graag uit om op 25 juli samen met met crypto-leiders en Warren Buffett te lunchen. Ik garandeer u dat, na deze lunch ,niemand crypto beter zal kennen dan u

Trumps zorgen omtrent Facebooks Libra worden echter door velen gedeeld. Onlangs stuurden meerdere Amerikaanse wetgevers en lobbyisten een openbare brief naar Facebook met het verzoek de ontwikkeling van Libra te staken. In ieder geval tot na het Amerikaanse Congres de gelegenheid heeft gehad om onderzoek uit te voeren.

Het is vooralsnog onduidelijk wat precies heeft geleidt tot de uitspraken van Trump. Er staat echter een hoorzitting gepland met Facebook en het Congres omtrent de Libra op 16 en 17 juli.

De woorden van Trump lijken vooralsnog geen grote invloed te hebben op de koers van bitcoin gehad te hebben. Bitcoin zat al in een sterke correctie op 10 juli nadat de prijs kort $13.000 voorbij was gestegen, een dag voor de Tweets van Trump. Kort na de Tweets is er een dip te zien, maar deze is inmiddels alweer gecorrigeerd naar zo’n $11.600 op het moment van schrijven. Wellicht een indicatie dat de bitcoin-koers minder volatiel is dan Trump voor ogen heeft.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.301,09 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.355,86 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.382,05 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.387,15 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.422,34 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.422,34 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.301,09 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.355,86 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.382,05 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.387,15 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...