Amerikaanse wetgevers verzoeken staking van Facebooks cryptocurrency Libra

Facebook heeft met de onthulling van de white paper van Libra, Facebooks eigen cryptocurrency, veel stof doen opwaaien. Meerdere Amerikaanse wetgevers alsmede meer dan 30 Amerikaanse lobbygroepen hebben openbare brieven naar Facebook verstuurd met het verzoek de ontwikkeling van de cryptocurrency te staken.

Vijf democraten uit het Huis van Afgevaardigden hebben op 2 juni een open brief gestuurd met een verzoek voor een moratorium, oftewel uitstel, voor de ontwikkeling van de Libra cryptocurrency. Het verzoek tot uitstel is zodat het Amerikaanse Congres en financiële toezichthouders als de Financial Services Committee eerst hoorzittingen kunnen houden omtrent het project:

Omdat Facebook al gebruikt wordt door meer dan een kwart van de wereldbevolking, is het absoluut noodzakelijk dat Facebook en zijn partners de implementatieplannen onmiddellijk staken totdat toezichthouders en het Congres de gelegenheid hebben om deze kwesties te onderzoeken en actie te ondernemen

In de brief worden zorgen beschreven omtrent de potentie van Libra en Facebooks reputatie omtrent privacy:

Advertentie

Het lijkt erop dat deze producten zich kunnen lenen voor een geheel nieuw wereldwijd financieel systeem dat is gebaseerd in Zwitserland en bedoeld is om het Amerikaanse monetaire beleid en de dollar te evenaren. Dit leidt tot ernstige privacy-, handels-, nationale veiligheids- en monetaire beleidsproblemen voor niet alleen de meer dan 2 miljard gebruikers van Facebook, maar ook voor beleggers, consumenten en de wereldwijde economie.

Tevens hebben meer dan 30 lobbygroepen gisteren samen een dergelijke open brief verstuurd naar Facebook. Ook zij verzoeken een staking van de ontwikkeling van de Libra cryptocurrency tot in ieder geval de hoorzitting van het Congres. Volgens de ondertekenden moeten eerst bepaalde belangrijke vragen omtrent het project beantwoord worden:

Wij zijn allemaal van mening dat de risico’s van het voorstel van Facebook te groot zijn om het plan door te laten gaan met zoveel onbeantwoorde vragen.

De eerste hoorzittingen in het Amerikaanse Congres omtrent Libra staan gepland voor 16 en 17 juli.

Sinds de onthulling van de white paper hebben meerdere instanties laten weten dat zij zich grote zorgen maken, waaronder de centrale bank van Singapore, de Bank for International Settlements (BIS), de Franse minister van Financiën en de National Australia Bank.

Onlangs kwam naar buiten dat Facebook in gesprek zou zijn met een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld: Binance.

Heb je zondag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€16.106,50 Kopen
1
1
Bitonic
Reviewed
€15.863,30 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.873,70 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€15.940,70 Kopen
4
4
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
Laatste nieuws