Home Nieuws Altcoin nieuws Centrale bank Singapore: neem de zorgen omtrent Facebooks Libra serieus

Centrale bank Singapore: neem de zorgen omtrent Facebooks Libra serieus

- Advertentie -

De centrale bank van Singapore heeft om de tafel gezeten met Facebook om haar omstreden cryptocurrency Libra. Dit blijkt uit een artikel van Bloomberg dat gisteren werd gepubliceerd.

De Monetary Authority of Singapore (MAS) was naar verluidt te spreken over de mogelijke voordelen van de cryptocurrency, zoals het realiseren van goedkope financiële transacties en fungeren als een betaalmiddel voor mensen die niet aangesloten zijn bij een bank. Echter geeft het regelgevend orgaan aan precies te willen weten hoe zowel Facebook en Libra te werk zullen gaan.

De afgelopen tijd kwam er uit meerdere hoeken kritiek op Libra en Facebook en bleek ook dat er behoefte is aan verduidelijking. De Franse minister van Financiën vindt bijvoorbeeld dat de Franse centrale bank het project grondig moet onderzoeken. Daarnaast noemde het hoofd van de National Australia Bank Libra al een bedreiging. De G7 heeft op initiatief van Frankrijk een speciale task force opgericht die Libra moet gaan onderzoeken.

De directeur van de SAM, Ravi Menon, geeft aan dat Singapore verduidelijking wil als het gaat om veiligheid en privacy voordat ze een beleidsmatige beslissing maken. Zo zei hij op een conferentie:

De uitdaging bij uitstek is uitvogelen wat de aard van het beestje is. Waar lijkt het op en in welk hokje kunnen we het plaatsen. Op dit moment weten we dat nog niet.

Verder geeft Menon aan dat men de zorgen van centrale banken serieus moet nemen.

Het Amerikaanse House Financial Services Committee heeft een hoorzitting omtrent Libra gepland op 17 juli.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...