Timo Bult Timo Bult
29/06/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/06/2019 06:00

Cryptocurrency exchange Binance in gesprek met Facebook

Nieuws
cryptocurrency_exchange_binance_in_gesprek_met_facebook

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Terwijl Facebooks Libra nog steeds veel kritiek ontvangt vanuit de hoek van banken en overheden, is het bedrijf nog steeds in gesprek met mogelijke partners. De social media-gigant zou onder andere in gesprek zijn met cryptocurrency exchange Binance, die een secundaire markt voor de cryptocurrency zou kunnen bieden maar ook validator kan worden.
Dit onthult Gin Chao, strategy officer bij Binance, in een interview met BlotckTV tijdens de FinTech Junction Conference in Tel Aviv. Volgens hem “profiteren cryptocurrencies van secundaire marken.” Chao zei verder tegen BlockTV:

We zijn gesprekken aangegaan met Facebook – we zijn erg enthousiast over het Libra-project. Het bedrijf (Facebook) is op weg in een richting waar we heel enthousiast over zijn.

Hij voegde daar verder aan toe:

Ik denk dat de potentie van Libra, niet alleen voor wat betreft massa adoptie, maar wat het betekent voor betalingen en toezichthouders – het is allemaal goed nieuws. Het is niet zo eenvoudig, de dingen die moeten worden aangepakt – dus we kijken uit naar de samenwerking met Libra.

Een andere rol die Binance zou kunnen gaan vervullen is die van validator binnen het Libra-netwerk. Het zou dan transacties goed gaan keuren als een van de naar verluidt 100 validators. Andere mogelijke validators zijn grote bedrijven als Uber, eBay en Visa.
Ten slotte benadrukt Chao dat het feit dat een bedrijf als Facebook cryptocurrency induikt zeer positief is:

Het is een goede zaak, zeker. Altijd wanneer een bedrijf van deze omvang als Facebook betrokken raakt, valideert het zowel blockchain als [cryptocurrencies]. Dus of Libra nu ongelofelijk succesvol wordt of niet, het is al een goede zaak.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie