Libra_krijgt_weer_kritiek_vanuit_de_financiële_sector_Facebook_breidt_project_mogelijk_uit

Libra krijgt weer kritiek vanuit de financiële sector, Facebook breidt project mogelijk uit

Een nieuwe week met nieuwe ontwikkelingen rondom Facebooks Libra. Er ontstaan steeds meer zorgen omtrent de dominante positie die Facebook binnen de financiële sector kan vergaren. Verschillende organisaties willen dan ook strenge reguleringen voor de nieuwe cryptocurrency.

Een van die partijen is de Bank for International Settlements (BIS). ‘S Werelds oudste financiële institutie bracht op zondag een rapport uit. In dit rapport, “Big tech in finance: opportunities and risks” genaamd, waarschuwt de BIS voor bedrijven als Apple, Google en Facebook die “in zeer snel tempo een dominante positie kunnen vergaren”.

Volgens de BIS bieden dergelijke grote tech-bedrijven “de belofte van betere efficiëntie en financiële inclusie.” Toch moeten er complexe compromissen worden gemaakt tussen financiële stabiliteit, concurrentie en gegevensbescherming wanneer deze reuzen de financiële sector betreden, aldus de BIS.

Facebook heeft miljarden gebruikers, wat de voornaamste reden is dat vooral banken zich zorgen maken. Met Libra zou het haar gebruikers een zeer makkelijke manier bieden om geld te ontvangen en te versturen. Ondanks de voordelen maken velen zich zorgen gezien het verleden van Facebook. Zij zijn dan vooral bang dat Facebook de transactiegegevens door gaat verkopen.

Ondanks de kritiek en waarschuwingen vanuit de hele wereld lijkt Facebook het crypto-project uit te willen breiden. Tussen de beschikbare vacatures bij Facebook staan namelijk 26 aan blockchain gerelateerde vacatures. Een daarvan is opvallend, het bedrijf is namelijk op zoek naar een “blockchain finance program manager.” In de vacature zou het specificeren dat de kandidaat verstand moet hebben van alle belastingwetten en andere relevante wetgeving in de Verenigde Staten.

Heb je vandaag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

SATOS

4.6/5

€6.486,08 Kopen
Litebit

4.5/5

€6.471,44 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€6.462,67 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€6.471,60 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€6.405,00 Kopen
Bitonic

3.8/5

€6.452,99 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€6.517,19 Kopen
Laatste nieuws