Timo Bult Timo Bult
12/07/2019 07:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2019 07:37

Bitcoin (BTC) koers breekt boven dalende trendlijn en momentum lijkt toe te nemen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_koers_breekt_boven_dalende_trendlijn_uit_en_momentum_lijkt_toe_te_nemen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren corrigeerde bitcoin (BTC) ver terug. In 12 uur tijd verloor BTC ongeveer $2.000 in waarde. Gedurende de dag leek het er echter op dat een deel van deze verliezen weer goedgemaakt werden. Na een korte opleving zakte de koers opnieuw terug naar de belangrijke support op $11.000.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $11.650 volgens CoinMarketCap na een kleine stijging van 0,9% in de afgelopen 24 uur. Met een totale marktkapitalisatie van $316 miljard en bitcoins marktkapitalisatie van $206,1 miljard blijft de bitcoin dominantie met 65,4% op een ongekend niveau staan.
Op dit moment is de best presterende cryptocurrency binnen de top 10 Binance Coin (BNB). De altcoin staat met een waarde van $31,51 bijna 5% in de plus. Daarachter volgt EOS dat 3,3% is gestegen en daarmee $4,81 waard is.
Op 10 juli begon bitcoin aan een flinke correctie. Daarmee zakte het zelfs tot onder de $11.000. De afgelopen dagen vormde bitcoin daarnaast een dalende trendlijn op de uurlijkse grafiek.
Daarvan lag de resistance een uur geleden nog op ongeveer $11.400. Dit prijsniveau lijkt bitcoin nu te breken met een nieuwe snelle stijging tot gevolg. De koers breekt daarnaast nu ook de $11.500. Het bullish momentum lijkt na het doorbreken van de dalende trendlijn weer toe te nemen.
Mocht deze uitbraak inderdaad duurzaam blijken, dan is de eerstvolgende resistance op dit moment de $11.800. De 200-Moving Average (MA) zou ook eventueel weerstand kunnen gaan bieden, die ligt vlak onder de $11.800.
Zakt de koers toch weer terug dan kan de $11.500 als sterke support fungeren. Daaronder liggen nog een aantal belangrijke supports op $11.000 en $10.800. Zakt de koers ook hier doorheen dan moeten traders de $10.000 in de gaten gaan houden.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie