Timo Bult Timo Bult
10/07/2019 12:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/07/2019 12:52

Bitcoin (BTC) stoeit met de $13.100 en weet nog niet overtuigend uit te breken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_BTC_koers_stoeit_met_de_13100_dollar_en_weet_nog_niet_overtuigend_uit_te_breken

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na de sterke stijging van bitcoin (BTC) afgelopen nacht is het de bulls nog niet gelukt de BTC koers boven de $13.100 te drukken. Gedurende de dag was de richting van de koers daarom voornamelijk zijwaarts. Op de langere termijn blijft bitcoin echter in een duidelijke uptrend zitten.
Op het moment van schrijven is de waarde van bitcoin (BTC) $13.011 volgens CoinMarketCap na een stijging van 5,2% in de afgelopen 24 uur. Bitcoin is vooralsnog de enige stijger van de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. Het is dan ook niet zo gek dat de bitcoin dominantie nog verder is toegenomen.
De grootste daler van de altcoins in de top 10 is op dit moment TRON (TRX). De altcoin was recentelijk nog onderwerp van negatief nieuws en leidt daar mogelijk op dit moment onder. TRX staat 2,5% in de min en heeft daarmee een waarde van $0,03369. De bitcoin dominantie is verder toegenomen en staat nu op 65,2%.
Op de uurlijkse grafiek is te zien dat bitcoin de resistance rond $13.100 om 13:00 nogmaals heeft getest. Dit deed BTC om 5 uur in de ochtend voor het eerst sinds 27 juni.
De bulls verliezen door de weerstand op dit moment het bullish momentum, wat ook te zien is middels de Relative Strength Index (RSI). Deze technische indicator laat zien dat het momentum langzaam aan het afnemen is sinds bitcoin op 9 juli de $12.800 bereikte.
Kijken we naar de dagelijkse grafiek dan is het overduidelijk dat bitcoin voor de langere termijn in een duidelijke uptrend blijft zitten. De resistance op $13.100 is een belangrijke hindernis. Bij doorbraak heeft de koers de yearly high van $13.868 in het vizier.
De eerst volgende weerstand ligt nu op $13.100 welke op de korte termijn nogmaals getest kan gaan worden. Corrigeert de koers, dan ligt er een sterke support op ongeveer $12.800.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie