Kevin Schijven Kevin Schijven
09/07/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/07/2019 17:20

TRON reageert op de zogenaamde politie-inval in China

icon-altcoins
Altcoin nieuws
tron_reageert_op_zogenaamde_politie-inval_in_china

Foto: Morrowind/Shutterstock

Gisteren kwam naar buiten dat een kantoor van TRON in China naar verluidt zou zijn binnengevallen door de Chinese politie, maar het was niet duidelijk wat er precies aan de hand was. Inmiddels heeft TRON gereageerd en het blijkt dat de politie aanwezig was juist ter bescherming van het kantoor.


Op 8 juli hadden demonstranten zich verzameld in Peking voor de deuren van Raybo, een partner van TRON. Ze zijn het slachtoffer geweest van ponzifraude. TRON heet “Wave Field” in China en de groep scammers, de “Wave Field Super Community,” had zo’n 200 miljoen Chinese yuan, oftewel $30 miljoen, opgehaald voordat het plotseling verdween.
De demonstranten waren woedend omdat TRON noch Justin Sun, de CEO van TRON, zich hadden uitgesproken over de scam. Pas dagen nadat de groep scammers verdwenen was met het geld plaatste Justin Sun een waarschuwing op Twitter over fraude, maar noemde de Wave Field Super Community niet bij naam.
De scam zou zelfs tot de zelfmoord van een van de Chinese investeerders geleid hebben. Uiteindelijk bleek het dus dat de politie aanwezig was om de demonstranten te verwijderen, niet om het kantoor binnen te vallen.


In de officiële verklaring toont TRON medeleven met de slachtoffers, maar het bedrijf zegt dat het al eerder waarschuwingen had afgegeven omtrent fraude. Inmiddels heeft het bedrijf een zogenaamde cease and desist brief opgestuurd die de scammers verbiedt misbruik te maken van de TRON-naam.


In gerelateerd nieuws heeft TRON BitTorrent Speed gelanceerd. Hiermee kunnen gebruikers tron (TRX) verdienen in ruil voor bandbreedte. Tevens hield Justin Sun een ask me anything (AMA) sessie omtrent BitTorrent Speed:

Een paar dagen geleden bracht dApp Review een rapport uit waaruit bleek dat TRON inmiddels meer dan 500 dApps met meer dan 700.000 gebruikers op de blockchain bereikt heeft.
Heb je gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie