Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Chinese politie valt mogelijk TRON kantoor binnen na beschuldigingen oplichterij

Justin Sun en zijn TRON hebben het flink aan de stok gekregen met een groep Chinese investeerders. Een zogenaamd piramidespel zou de naam van TRON namelijk misbruikt hebben om geld van nietsvermoedende Chinezen af te troggelen. Vandaag zou de Chinese politie het kantoor van het blockchain-project bovendien zijn binnengevallen.

Gisteren schreven we al over een grote groep Chinezen die boos zouden zijn op Justin Sun. De slachtoffers zijn boos omdat Sun niet zijn best zou hebben gedaan om TRON en BitTorrent los te koppelen van de oplichters. In China staat TRON namelijk bekend als “Wave Field” terwijl de oplichters te werk gingen onder de naam “Wave Field Super Community”.

- Advertentie -

Op geen enkel moment zou Sun zijn best hebben gedaan om te verduidelijken dat de twee op geen enkele manier met elkaar verbonden zijn. Wel heeft Sun op het sociale media-platform Baidu een bericht geplaatst waarin hij waarschuwt voor piramidespelen die de naam van TRON misbruiken. Hij noemde Wave Field Super Community echter niet bij naam.

Daardoor was het volgens de slachtoffers niet duidelijk dat de twee niets met elkaar te maken hadden. Zij verloren uiteindelijk in totaal $30 miljoen aan TRX. Er zou daarnaast zelfs sprake zijn van een zelfmoord als gevolg van het piramidespel.

Een aantal uren geleden kwamen er berichten naar buiten dat de Chinese politie het kantoor van TRON in Beijing is binnengevallen. Op een aantal Twitterfilmpjes is te zien dat een aantal agenten bij het kantoor van TRON verzameld zijn. Bevestiging dat het om een inval zou gaan, en dat het gelinkt is aan het piramidespel, is er echter nog niet.

Op een ander filmpje is een vrouw te zien die een aantal dingen in het Chinees roept, en mogelijk naar binnen probeert te gaan. De vrouw is duidelijk van slag en zou misschien een van de slachtoffers van het piramidespel kunnen zijn. Andere slachtoffers zouden dingen schreeuwen als “TRON is oplichting”.

Om de situatie nog verdachter te maken: er is volgens de Twitterpagina Whale Alert een grote hoeveelheid TRX verplaatst. Het zou gaan om $23,5 miljoen aan TRX-tokens. De verzender en ontvanger zijn helaas onbekend.

Hoe de vork precies in de steel steekt is op dit moment niet duidelijk. De komende uren zullen er mogelijk meer details boven water komen die meer duidelijkheid scheppen in deze nu chaotische situatie.

Heb je vanochtend de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.190,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.991,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.010,30 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.027,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.078,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.190,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.991,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.010,30 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.027,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.078,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...