Timo Bult Timo Bult
08/07/2019 14:55 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/07/2019 14:55

Chinese politie valt mogelijk TRON kantoor binnen na beschuldigingen oplichterij

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Justin Sun en zijn TRON hebben het flink aan de stok gekregen met een groep Chinese investeerders. Een zogenaamd piramidespel zou de naam van TRON namelijk misbruikt hebben om geld van nietsvermoedende Chinezen af te troggelen. Vandaag zou de Chinese politie het kantoor van het blockchain-project bovendien zijn binnengevallen.
Gisteren schreven we al over een grote groep Chinezen die boos zouden zijn op Justin Sun. De slachtoffers zijn boos omdat Sun niet zijn best zou hebben gedaan om TRON en BitTorrent los te koppelen van de oplichters. In China staat TRON namelijk bekend als “Wave Field” terwijl de oplichters te werk gingen onder de naam “Wave Field Super Community”.
Op geen enkel moment zou Sun zijn best hebben gedaan om te verduidelijken dat de twee op geen enkele manier met elkaar verbonden zijn. Wel heeft Sun op het sociale media-platform Baidu een bericht geplaatst waarin hij waarschuwt voor piramidespelen die de naam van TRON misbruiken. Hij noemde Wave Field Super Community echter niet bij naam.
Daardoor was het volgens de slachtoffers niet duidelijk dat de twee niets met elkaar te maken hadden. Zij verloren uiteindelijk in totaal $30 miljoen aan TRX. Er zou daarnaast zelfs sprake zijn van een zelfmoord als gevolg van het piramidespel.
Een aantal uren geleden kwamen er berichten naar buiten dat de Chinese politie het kantoor van TRON in Beijing is binnengevallen. Op een aantal Twitterfilmpjes is te zien dat een aantal agenten bij het kantoor van TRON verzameld zijn. Bevestiging dat het om een inval zou gaan, en dat het gelinkt is aan het piramidespel, is er echter nog niet.
https://twitter.com/haydenotto_/status/1148174274374455297
Op een ander filmpje is een vrouw te zien die een aantal dingen in het Chinees roept, en mogelijk naar binnen probeert te gaan. De vrouw is duidelijk van slag en zou misschien een van de slachtoffers van het piramidespel kunnen zijn. Andere slachtoffers zouden dingen schreeuwen als “TRON is oplichting”.
https://twitter.com/haydenotto_/status/1148174472899264514
Om de situatie nog verdachter te maken: er is volgens de Twitterpagina Whale Alert een grote hoeveelheid TRX verplaatst. Het zou gaan om $23,5 miljoen aan TRX-tokens. De verzender en ontvanger zijn helaas onbekend.


Hoe de vork precies in de steel steekt is op dit moment niet duidelijk. De komende uren zullen er mogelijk meer details boven water komen die meer duidelijkheid scheppen in deze nu chaotische situatie.
Heb je vanochtend de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie