Timo Bult Timo Bult
11/07/2019 07:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/07/2019 07:30

Bitcoin (BTC) koers daalt in snelle beweging ruim $2.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Sinds gisteren aan het eind van de middag is bitcoin (BTC) zeer veel waarde verloren. Na het aantikken van de $13.200 dook de koers binnen 12 uur tijd duizenden dollars naar beneden. Op dit moment lijkt BTC echter support te vinden.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $11.565 volgens CoinMarketCap. De recente koersbewegingen staan in schril contrast met gisteren, toen stond bitcoin nog flink in de plus. Nu staat bitcoin echter 10,4% in de min. Bitcoin trekt met de sterke correctie de altcoins met zich mee.
De grootste daler onder de altcoins in de top 10 is EOS met een daling van meer dan 20% in de afgelopen 24 uur. Doordat vrijwel de gehele top 20 op dit moment ook rood kleurt blijft de bitcoin dominantie ongeveer gelijk met gisteren. De totale marktkapitalisatie is op dit moment $315,7 miljard, en bitcoins marktkapitalisatie staat op $206,4 miljard. Daarmee komt de bitcoin dominantie op 65,4%.
Gisterennacht steeg bitcoin in een sterke beweging naar de $13.000. Gedurende de dag hadden de bulls moeite om de $13.100 overtuigend te doorbreken.
De Relative Strength Index (RSI) op de uurlijkse grafiek gaf daarnaast aan dat het momentum leek te verdwijnen. Terwijl de bitcoin koers zelf drie keer achtereenvolgend hoger wist te pieken, vormde de RSI deze pieken juist lager. Deze divergence deed al vermoeden dat het bullish momentum aan het verzwakken was.
Als gevolg begon de koers gisteren rond 16:00 aan een enorme duikvlucht. De $13.00, $12.800 en $12.500 werden met gemak gebroken. Uiteindelijk leek de $11.500 even support te bieden, maar dit was tijdelijk.
De koers zakte namelijk ook door deze support heen waarna een low werd gevormd op $11.169 op cryptocurrency exchange Coinbase. Al met al verloor bitcoin meer dan $2.000 in waarde gedurende deze correctie. Vanaf de low lijkt bitcoin echter weer boven de $11.500 te stijgen. De komende uren zal blijken of dit ook daadwerkelijk gaat lukken.
Voor nu kan de $11.500 nog als resistance worden gezien, met daarboven de $12.000. De dichtstbijzijnde support ligt op dit moment op $11.000 met daaronder $10.800.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie