Home Nieuws Altcoin nieuws Walmart brengt wellicht eigen crypto uit die lijkt op Facebooks Libra

Walmart brengt wellicht eigen crypto uit die lijkt op Facebooks Libra

De Amerikaanse retailgigant Walmart gaat wellicht een eigen cryptocurrency ontwikkelen. Dat blijkt uit een patentaanvraag ingediend bij de U.S. Patent and Trademark Office (USPTO) gepubliceerd op 1 augustus.

Het zou om een zogenaamde stablecoin gaan, een cryptocurrency die gekoppeld is aan een fiat-valuta. In dit geval zou dat hoogstwaarschijnlijk de Amerikaanse dollar (USD) worden.

- Advertentie -

De cryptocurrency zou volgens het document bedoeld zijn voor mensen met een laag inkomen en beperkte toegang tot bankdiensten. Op deze manier kunnen klanten hun geld bewaren op een plek met lage transactiekosten die goed toegankelijk zou zijn om mee te betalen in de winkel.

Tevens staat er in het document dat het eventueel mogelijk wordt om de aankoopgeschiedenis van klanten op te slaan op de blockchain. Deze geschiedenis zou vervolgens gebruikt kunnen worden om kortingen mee te verdienen op eventuele volgende aankopen in de vorm van een loyaliteitsprogramma.

Het document rept ook over een soort biometrisch-systeem dat gebruik maakt van vingerafdrukken of irisscans. Dat zou dingen als debetkaarten en creditkaarten rudimentair maken aangezien de persoon zelf zou fungeren als verificatie voor tegoeden op de blockchain.

Verder zouden er nog leeftijdsbeperkingen aan toegevoegd kunnen worden waardoor bijvoorbeeld minderjarigen automatisch geweerd worden bij het verkopen van sigaretten of alcohol.

De patentaanvraag doet heel erg denken aan Libra, de cryptocurrency van Facebook. Libra is ook een stablecoin en heeft sinds de onthulling ervan heel wat kritiek ontvangen. Zowel wetgevers als centrale banken hebben aangegeven dat zij zich enorme zorgen maken. Het project ontving zelfs zoveel kritiek vanuit het Amerikaanse Congres dat Facebook in een recent rapport heeft aangegeven dat Libra wellicht nooit het licht zal zien.

Walmart past al blockchain-technologie toe in de supply chain van het bedrijf. In juni kondigde de Chinese tak van Walmart aan dat het bedrijf de VeChainThor blockchain gaat gebruiken.

Afgelopen maandag verscheen de laatste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je deze nog niet gelezen? Klik dan hier om dit alsnog te doen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.583,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.651,61 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.653,88 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.665,35 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.720,64 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.