Kevin Schijven Kevin Schijven
03/08/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/08/2019 06:00

Walmart brengt wellicht eigen crypto uit die lijkt op Facebooks Libra

icon-altcoins
Altcoin nieuws
walmart_brengt_wellicht_eigen_cryptocurrency_die_lijkt_op_facebook_libra

Foto: Sundry Photography/Shutterstock

De Amerikaanse retailgigant Walmart gaat wellicht een eigen cryptocurrency ontwikkelen. Dat blijkt uit een patentaanvraag ingediend bij de U.S. Patent and Trademark Office (USPTO) gepubliceerd op 1 augustus.
Het zou om een zogenaamde stablecoin gaan, een cryptocurrency die gekoppeld is aan een fiat-valuta. In dit geval zou dat hoogstwaarschijnlijk de Amerikaanse dollar (USD) worden.
De cryptocurrency zou volgens het document bedoeld zijn voor mensen met een laag inkomen en beperkte toegang tot bankdiensten. Op deze manier kunnen klanten hun geld bewaren op een plek met lage transactiekosten die goed toegankelijk zou zijn om mee te betalen in de winkel.
Tevens staat er in het document dat het eventueel mogelijk wordt om de aankoopgeschiedenis van klanten op te slaan op de blockchain. Deze geschiedenis zou vervolgens gebruikt kunnen worden om kortingen mee te verdienen op eventuele volgende aankopen in de vorm van een loyaliteitsprogramma.
Het document rept ook over een soort biometrisch-systeem dat gebruik maakt van vingerafdrukken of irisscans. Dat zou dingen als debetkaarten en creditkaarten rudimentair maken aangezien de persoon zelf zou fungeren als verificatie voor tegoeden op de blockchain.
Verder zouden er nog leeftijdsbeperkingen aan toegevoegd kunnen worden waardoor bijvoorbeeld minderjarigen automatisch geweerd worden bij het verkopen van sigaretten of alcohol.
De patentaanvraag doet heel erg denken aan Libra, de cryptocurrency van Facebook. Libra is ook een stablecoin en heeft sinds de onthulling ervan heel wat kritiek ontvangen. Zowel wetgevers als centrale banken hebben aangegeven dat zij zich enorme zorgen maken. Het project ontving zelfs zoveel kritiek vanuit het Amerikaanse Congres dat Facebook in een recent rapport heeft aangegeven dat Libra wellicht nooit het licht zal zien.
Walmart past al blockchain-technologie toe in de supply chain van het bedrijf. In juni kondigde de Chinese tak van Walmart aan dat het bedrijf de VeChainThor blockchain gaat gebruiken.
Afgelopen maandag verscheen de laatste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je deze nog niet gelezen? Klik dan hier om dit alsnog te doen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement