walmart_china_gaat_vechain_gebruiken_in_supply_chain_management

Walmart China gaat VeChain gebruiken in supply chain management

563

Blockchain-technologie vindt al geruime tijd toepassing in supply chain management. Zo zou de technologie kunnen helpen verzendingen te stroomlijnen en het aantal kwijtgeraakte producten kunnen reduceren. Al met al zouden de verbeteringen moeten leiden tot hogere rendementen voor producenten en goedkopere producten voor de consument.

Gisteren was een flinke stap voorwaarts voor blockchain-technologie in de supply chain. Er werd namelijk bekendgemaakt dat een aantal grote namen, waaronder de Chinese tak van Walmart gaat samenwerken met VeChain – een blockchain-project eveneens van Chinese bodem.

Via een persbericht werd aangekondigd dat Walmart China zich zal voegen bij China Chain-Store & Franchise, een retail consortium met meer dan 1000 leden. PricewaterhouseCoopers (PwC), een van de Big Four, behoort ook tot het consortium dat werkt aan het Walmart China Blockchain Traceability Platform (WCBTP).

Momenteel werkt de WCBTP aan 23 productassortimenten, maar is voornemens om hier nog 100 productassortimenten aan toe te voegen. Denk hierbij aan rijst en vers vlees bijvoorbeeld dat te volgen zal zijn middels de blockchain van VeChain Thor. Met het te ontwikkelen blockchain-systeem zullen consumenten QR-codes of barcodes op producten kunnen scannen waarmee bijvoorbeeld de herkomst, het logistieke proces en kwaliteitsdata kan worden achterhaald; transparantie die zeer welkom is als men kijkt naar de omvang van namaakwaar uit China.

Elton Yeung, Strategy and Innovation Lead bij PwC Mainland China and Hong Kong, liet in het persbericht het volgende weten:

We geloven dat Walmarts Blockchain Traceerbaarheidssysteem een uitmuntend voorbeeld zal zijn van blockchain-technologie die wordt toegepast in de retail-industrie, waar het de veiligheid van voedselwaren en kwaliteitsmanagement ten goede komt en het de garantie voor het opbouwen van consumentenvertrouwen versterkt.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Satos

9/10

€8.963,94 Kopen
Litebit

8.9/10

€8.899,45 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€8.912,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€8.974,58 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€8.995,48 Kopen
Bitrush

6.4/10

€9.197,07 Kopen
Laatste nieuws