Kevin Schijven Kevin Schijven
30/07/2019 12:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/07/2019 12:34

Facebook: Libra zal wellicht nooit het licht zien

icon-altcoins
Altcoin nieuws
facebook_zal_wellicht_nooit_het_licht_zien

Facebook waarschuwt dat de Libra cryptocurrency wellicht nooit uit zal komen. Dat schrijft de social mediagigant in zijn nieuwste kwartaalrapport aan de Securities and Exchange Commission (SEC).
In het rapport worden de wet- en regelgeving omtrent cryptocurrencies, alsmede de kritiek die het project vanuit toezichthouders heeft ontvangen, benoemd als voornaamste struikelblokken voor het lanceren van Libra:

Libra is gebaseerd op relatief nieuwe en onbewezen technologie en de wet- en regelgeving rondom digitale valuta is onzeker en evolueert. Libra heeft aanzienlijke kritiek van regeringen en regelgevers in meerdere rechtsgebieden ontvangen en wij verwachten dat dat zal doorgaan.

Naarmate dit initiatief zich ontwikkelt, worden we mogelijk onderworpen aan een verscheidenheid aan wetten en voorschriften in de Verenigde Staten en internationale rechtsgebieden, waaronder die met betrekking tot betalingen, financiële diensten en het witwassen van geld.

In veel rechtsgebieden is de toepassing of interpretatie van deze wet- en regelgeving niet duidelijk, voornamelijk omtrent evoluerende wet- en regelgeving die wordt toegepast op blockchain en digitale valuta.

Aldus het rapport. Libra ligt al sinds de onthulling onder vuur. Meerdere regelgevers over de hele wereld hebben laten weten dat zij zich zorgen maken. Libra zou namelijk een dreiging kunnen vormen voor centrale banken, fiat-valuta en financiële stabiliteit.
Vooral de hoorzittingen met het Amerikaanse Congres op 16 en 17 juli zullen van grote impact zijn geweest. David Marcus, hoofd van het cryptocurrency-wallet project Calibra, moest zich tegenover de Senate Banking Committee en Financial Services Committee verantwoorden. Bijna alle senatoren leken het met elkaar eens te zijn: Libra is gevaarlijk en moet gestopt worden. Vooral Facebooks reputatie omtrent privacy was een groot probleem voor hen.
Verder zegt Facebook dat ook hun eigen ervaring, of gebrek daaraan, in bepaalde mate van terughoudendheid zorgt over het uitbrengen van Libra:

Als zodanig kan er geen garantie zijn dat Libra of onze bijbehorende producten en diensten tijdig worden uitbracht, of zelfs helemaal niet. We hebben geen significante eerdere ervaring met digitale valuta of blockchain-technologie, wat een negatieve invloed kan hebben op ons vermogen om deze producten en diensten met succes te ontwikkelen en op de markt te brengen.

Onlangs noemde Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank (ECB), een waslijst op met zorgen omtrent Libra. Hij zei dat deze eerst aangepakt moeten worden voordat toezichthouders overgehaald kunnen worden.
Vorige week werd een rapport gepubliceerd waaruit bleek dat het vertrouwen onder consumenten in de Verenigde Staten en het Verenigd Konikrijk in Libra zeer laag is. In China is er echter meer vertrouwen dan verwacht.
Gisteren verscheen de nieuwste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je ‘m gemist? Klik dan hier om zijn analyse alsnog te lezen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie