Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

President Europese Centrale Bank noemt waslijst van zorgen omtrent Facebooks Libra

Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank (ECB), heeft tijdens een persconferentie op 25 juli in Frankfurt laten weten dat hij en de ECB zich grote zorgen maken om Libra, de cryptocurrency van Facebook. Dat meldt CNBC op 25 juli.

Tijdens de persconferentie noemde Draghi een waslijst van zorgen op omtrent Libra, waaronder witwaspraktijken, terrorismefinanciering, privacy, cyberveiligheid, belastingontduiking en financiële stabiliteit. Draghi zegt het volgende over deze zorgen:

Al deze zorgen zijn aanzienlijk. Ze moeten aangepakt worden voordat de toezichthouders met oprechte en positieve interesse ernaar kunnen kijken.

- Advertentie -

Een grote hoeveelheid aan toezichthouders en wetgevers laten weten dat zij zich enorme zorgen maken omtrent de Libra. Met meer dan 2,3 miljard gebruikers is het zeer mogelijk dat Facebook een dreiging kan zijn voor beide centrale banken en fiat-valuta overal ter wereld.

Op 16 en 17 juli vonden hoorzittingen plaats tussen het Amerikaanse Congres en Facebook omtrent Libra. David Marcus, hoofd van cryptocurrency wallet Calibra, werd door de Senate Banking Comittee en de Financial Services Committee ondervraagd. Republikeinen en Democraten leken voor het eerst in lange tijd eens met elkaar te zijn: Libra is gevaarlijk en Facebook moet het project stopzetten, in ieder geval tot de zorgen erover weggenomen zijn.

De Centrale Bank van Singapore had eind vorige maand al een waarschuwing uitgegeven omtrent Libra. Vorige week riep een aantal belangenorganisaties in een open brief de bedrijven die betrokken zijn bij Libra op om het project te laten vallen vanwege de dreigende machtspositie die Facebook met Libra zou kunnen vergaren.

Uit een onderzoek eerder deze week bleek ook dat consumenten uit de Verenigde Staten en Verenigd Koninkrijk weinig vertrouwen hebben in Libra, voornamelijk wegens Facebooks reputatie met privacy, maar in China bleek het vertrouwen juist hoger dan verwacht.

Heb je zondag de meest recente bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gezien? Zo niet, klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.867,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.907,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.926,10 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.934,20 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.958,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.867,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.911,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.926,10 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.934,20 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.958,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...