Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Facebook Libra: Amerikaanse wetgevers nog steeds bezorgd na bezoek Zwitserland

Amerikaanse wetgevers maken zich nog steeds grote zorgen om het Libra cryptocurrency-project van Facebook na een ontmoeting met Zwitserse toezichthouders. Dat blijkt uit een persbericht gepubliceerd op 25 augustus.

Maxine Waters, congreslid en hoofd van het Financial Services Comittee, was afgelopen weekend op bezoek in Zwitserland voor een ontmoeting met meerdere Zwitserse regelgevende en toezichthoudende instanties om over Libra te praten. Het hoofdkwartier van de Libra Association, het consortium van bedrijven opgezet voor de ontwikkeling van Libra, is gevestigd in Zwitserland.

- Advertentie -

Volgens het persbericht zegt Waters dat de gesprekken haar zorgen over Libra niet hebben weggenomen:

Hoewel ik het waardeer dat de Zwitserse overheidsfunctionarissen de tijd hebben genomen om ons te ontmoeten, blijft mijn bezorgdheid bestaan over het toestaan van een groot technologiebedrijf om een particulier gecontroleerde, alternatieve wereldwijde valuta te creëren.

Aldus Waters. Zij was tevens vorige maand aanwezig tijdens de hoorzitting met Libra en het Amerikaanse Congres. Waters liet toen weten dat zij Facebook niet vertrouwt met het uitgeven van een eigen valuta en noemde de Russische bemoeienis met de presidentsverkiezingen in 2016 via Facebook als voorbeeld.

crypto_insiders_telegram_bannerKort daarvoor had Waters een open brief verstuurd, ondertekend door het Huis van Afgevaardigden, naar Facebook met het verzoek het Libra project te staken. In ieder geval totdat eerst belangrijke vragen rondom het project beantwoord zijn.

Libra kreeg zoveel kritiek vanuit wetgevers en toezichthouders dat Facebook eind vorige maand in een kwartaalrapport aan de Securities and Exchange Commission (SEC) had gemeld dat Libra wellicht niet op tijd, of zelfs nooit uit zal komen.

Afgelopen vrijdag kwam naar buiten dat minstens drie leden van de Libra Association overwegen om helemaal uit het project te stappen.

Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Zoals hij vorige week al aangaf zijn z’n ogen nu gericht op de 21 weken Moving Average (MA). Verder lezen? Klik dan hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.890,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.943,16 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.966,49 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.023,00 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.023,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.890,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.943,16 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.966,49 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De keiharde waarheid voor (startende) investeerders!

Wat is de grootste overeenkomst tussen eind 2017-begin 2018 en medio 2020? Precies, het grote aantal "nieuwe" investeerders op de markt. Deze keer niet...