Kevin Schijven Kevin Schijven
23/08/2019 10:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:43

Facebook partners overwegen zich terug te trekken uit Libra project

icon-altcoins
Altcoin nieuws
facebook_partners_overwegen_zich_terug_te_trekken_uit_libra_project

Minstens drie leden van de Libra Association, het consortium van bedrijven opgezet ter ondersteuning van Facebooks Libra cryptocurrency, zouden overwegen zich terug te trekken uit het project. Dat meldt de Financial Times op 23 augustus.
De leden van de Libra Association zijn grote bedrijven als Mastercard, Visa, PayPal en Uber. Ze moesten elk $10 miljoen inleggen om mee te doen. Minstens drie van hen zou naar verluidt overwegen om zich te distantiëren van het Libra-project.
Hoewel het onbekend is om welke vroege geldschieters het precies gaat, lijkt de reden voor het eventuele vertrek voornamelijk de kritiek en de druk te zijn vanuit regelgevers en toezichthouders.
crypto_insiders_telegram_bannerEen van deze investeerders maakt zich zorgen dat zij eventueel ongewenst toezicht naar hun eigen bedrijf zal trekken. Een ander bedrijf zegt tegen de Financial Times dat het moeilijk wordt om gezien te worden als een bedrijf dat in lijn handelt met regelgeving en de wetten naleeft, en tegelijkertijd Libra ondersteunt.
Een andere geldschieter bekritiseert Facebook voor zijn niet doordachte strategie omtrent Libra:

Sommige van deze gesprekken [over regulering] hadden vóór de lancering moeten plaatsvinden, om te begrijpen hoe regelgevers hierover zouden denken, dan er was niet zoveel tegenwerking.

In juli hield het Amerikaanse Congres een hoorzitting omtrent Libra. Het project ontving zoveel kritiek en backlash dat Facebook een waarschuwing middels een brief had afgegeven dat Libra wellicht niet op tijd of zelfs nooit uit zal komen. Ook de Europese Commissie liet deze week weten dat het Libra zal onderzoeken omtrent zorgen over oneerlijke concurrentie.
Heb je maandag de laatste koersanalyse van onze analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie