David van Ineveld David van Ineveld David van Ineveld
22/12/2019 18:47 5 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:21 Columns

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: Did you shoot?!

icon-columns
Columns
david_van_ineveld_wekelijkse_bitcoin_BTC_koers_analyse_did_you_shoot

De koers van bitcoin (BTC) dook afgelopen weken zoals verwacht tot vrij laag in de $6.000. Op 18 december zakte de koers tot een punt van $6.430 op cryptocurrency exchange Coinbase waarna de bears de overmacht verloren en werden verslagen door de bulls. De koers schoot omhoog tot een niveau van $7.448 – ruim $1.000 hoger(!) – om vervolgens haar rust te vinden rond de $7.100-7.200. Het scenario van afgelopen week kon haast niet beter verlopen daar dit exact was waarvan ik hoopte dat het zou gebeuren: het support in de $6.000-regio blijkt te sterk voor de bears en het is in deze zone waar de mooie entries liggen en bulls tot op heden de controle terug pakken. 
Vooral op de 4-uurs grafiek (afbeelding 1) is de opkomst van de bulls goed te zien. De lange candles bevestigen mijn analyse en vermoeden van de afgelopen weken. De rallies zijn krachtig en gaan gepaard met volume terwijl het afglijden van de koers langzaam en op laag volume gebeurt. Zoals ik eerder al een beschreef is dit exact het tegenovergestelde van wat we zagen in 2018 en zijn dit tekenen voor mij dat de onderliggende kracht van de markt bullish is. Desalniettemin hebben de bulls de afgelopen tijd moeite om rallies op duurzame wijze voort te zetten en maakt de koers tot op heden enkel lagere lows. In de macro update video die verscheen in onze omgeving voor members ben ik hier afgelopen week al ruimschoots op ingegaan, maar het is voor mij belangrijk dat de huidige rally nu voortzet en de koers een hogere high gaat maken. Met de sterke opwaartse move van afgelopen week is de basis in ieder geval gelegd. De bal ligt voor het doel maar nu moet er worden gescoord. Laten we eens kijken wat we op de grafiek zien!
david_van_ineveld_wekelijkse_bitcoin_BTC_koers_analyse_did_you_shoot_afbeelding1Afbeelding 1: 4-uurs grafiek van bitcoin (BTC) op cryptocurrency exchange Coinbase
In bovenstaande afbeelding heb ik voor de verandering eens de 4-uurs grafiek van bitcoin weergegeven in plaats van de dagelijkse grafiek, omdat op deze grafiek de sterke actie naar boven goed te zien is. Daarnaast valt ook direct op – op basis van de candles –  hoe de koers aan het consolideren is rond de $7.200 en op dit moment een bull flag aan het vormen is. Het feit dat koers omhoog schiet en vervolgens dichtbij de top van de opwaartse move consolideert is ronduit bullish. De bulls zijn nog steeds in controle en hebben letterlijk een platform gecreëerd voor een verdere beweging opwaarts.
david_van_ineveld_wekelijkse_bitcoin_BTC_koers_analyse_did_you_shoot_afbeelding2Afbeelding 2: dagelijkse grafiek van bitcoin (BTC) op cryptocurrency exchange Coinbase
Indien het bullish momentum zich voortzet is de eerste weerstand te zien op $7.500 (weergegeven op de oude vertrouwde dagelijkse grafiek in afbeelding 2). Deze weerstand wordt voornamelijk gevormd door de top van de groene candle van afgelopen week maar heeft in het verleden ook als weerstand en support gefungeerd. De echte weerstand en tevens het niveau waar het bij mij om draait ligt rond de $7.800. Het is namelijk dit niveau dat dient te worden verslagen om tot een nieuwe high te komen en daarmee overtuigend een trendwisseling in te luiden. Tot die tijd – en ik herhaal het nog maar eens een keer – is de trend op de middellange termijn nog steeds bearish en op de korte termijn neutraal.  Wil je meer van David lezen, horen en zien? Surf dan naar members.crypto-insiders.nl voor onze meest waardevolle content. Denk aan koersupdates, trading signals, educatieve video’s, geschreven uitleg, Ask Me Anything-sessies en meer! Maak nu een lidmaatschap aan en probeer de eerste 30 dagen gratis! Bekijk hieronder een voorproefje:De komende week verwacht ik opnieuw een toename in de volatiliteit en mocht de koers naar beneden glijden dan wil ik op zijn minst zien dat het support op de $7.000 stand houdt (zie afbeelding 1 en 2). Het kan uiteraard zo zijn dat de koers op de dagelijkse grafiek er even onder komt maar een close dient boven dit niveau plaats te vinden. Mocht de $7.000 niet stand houden, dan is de kans aanzienlijk dat de koers opnieuw tot laag in de $6.000 zal treden, maar tot op heden acht ik het aannemelijker dat de $7.000 stand zou houden en mocht de koers daar komen dan zou dit een mooie entry kunnen vormen voor nieuwe posities. 
De momentum-indicatoren op de wekelijkse grafiek zien er in ieder geval veelbelovend uit en daar is de bullish divergence van afgelopen mooi tot bloei gekomen. Op de dagelijkse grafiek is de Stoch-RSI wat overstrekt, maar dat komt uiteraard door die flinke move van ruim 10% de afgelopen week. De overige momentum-indicatoren zien er goed uit. 
Zoals ik al schreef ligt de bal voor het doel maar moeten de bulls nu wel scoren en een succesvolle break door de $7.800 weten te realiseren. De titel is: did you shoot? en daarmee refereer ik uiteraard aan de mooie entries die ik vorige week zag rond de $6.500. Ik hoop dat je daar als lezer mooie entries hebt weten te bemachtigen, maar mocht je dit nou niet hebben gedaan dan zou je eventueel kunnen kijken naar nieuwe of extra entries rond de $7000. Het zou nog wel eens een mooie kerst kunnen worden voor bitcoin maar buiten dat wens ik iedereen fijne kerstdagen!
Tot volgende week!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
David van Ineveld

David is een ervaren investeerder in aandelen, obligaties, derivaten, cryptocurrencies en NFT’s. Tevens is David aandeelhouder van de Amsterdamse Investeringsmaatschappij Catena Investments en een groot voorstander van een schuldenvrij leven, een fysiek gezonde levensstijl en het beleven van zoveel mogelijk avonturen. Overdreven lekker leven is zijn motto! Op zijn YouTube kanaal (David van Ineveld) deelt hij zijn kennis, inzichten en ervaring omtrent het investeren, maar ook over andere onderwerpen waar hij dagelijks veel mee bezig is en waar hij het eindeloos lang over kan hebben! Daarnaast kun je David ook volgen op Instagram @davidvanineveld. David deelt een tot twee keer per week een video dus vergeet je niet te abonneren op zijn kanaal zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van een nieuwe upload. Het is een goede investering 😉

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Columns nieuws

Jouw cryptowallet is in gevaar - dit is wat je vandaag nog moet doen
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Column
Tim Kamp
Columns
Waarom bitcoin binnenkort al zijn all-time high kan breken
Waarom bitcoin binnenkort al zijn all-time high kan breken
Column
Thom Derks
Columns
De reden waarom handelen in crypto eigenlijk zo riskant is
De reden waarom handelen in crypto eigenlijk zo riskant is
Column
Tim Kamp
Columns
Advertentie