Roy van Krieken Roy van Krieken
11/06/2024 22:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2024 18:00

Litecoin verrast en verslaat zowel ETH als BTC op activiteit

Litecoin-LTC
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Litecoin (LTC) koers kan sterk stijgen na korte daling in groene zone

Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

Voor het eerst in de geschiedenis heeft Litecoin (LTC) zowel bitcoin (BTC) als ethereum (ETH) ingehaald op het gebied van dagelijkse actieve adressen, een belangrijke graadmeter voor netwerkactiviteit, gebruikersbasis en vraag. Begin juni registreerde Litecoin maar liefst 728.000 dagelijkse actieve adressen, een stijging van 110% in de afgelopen zeven dagen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Explosieve groei in actieve LTC adressen

Volgens gegevens van crypto-analysebureau Santiment behaalde Litecoin dit indrukwekkende aantal van 728.000 dagelijkse actieve adressen. Ter vergelijking: bitcoin had 593.000 en ethereum 419.000 dagelijkse actieve adressen in dezelfde periode. Ondanks deze sterke prestatie van Litecoin, domineert de stablecoin Tether (USDT) nog steeds de markt met het hoogste aantal dagelijkse actieve adressen.

Deze groei in netwerkactiviteit kan worden gezien als een teken van toegenomen vraag en een groeiende gebruikersbasis voor Litecoin. Dit is een opmerkelijke prestatie voor een cryptocurrency die vaak in de schaduw staat van de grotere spelers zoals bitcoin en ethereum en door velen al wordt afgeschreven.

Advertentie

Prijsanalyse van Litecoin

Ondanks de toename in netwerkactiviteit, worstelt de prijs van LTC om door te breken. Op dit moment bevindt LTC zich in een prijsvork tussen $77 en $88, en handelt het momenteel rond $78,83. Vanuit technisch oogpunt toont de dagelijkse relatieve sterkte-index (RSI) een zwak momentum voor Litecoin, ondanks de opmerkelijke netwerkactiviteit. Dit suggereert dat hoewel er meer activiteit en mogelijk een groeiende gebruikersbasis is, de prijs nog steeds onder druk staat en niet significant stijgt.

Hoewel dagelijkse actieve adressen een belangrijk inzicht geven in de netwerkactiviteit, is het daarnaast geen allesomvattende maatstaf om de vraag en gebruikersbasis van een cryptocurrency te evalueren. Andere factoren zoals on-chain transacties en de spot trading volume moeten ook worden meegenomen in de analyse.

Interessant genoeg heeft bitcoin een historisch dieptepunt bereikt wat betreft on-chain transacties en spot trading volume, terwijl er een recordbrekende vraag is naar derivaten zoals futures en exchange-traded funds (ETF’s). In de komende periode zal het interessant zijn om te zien of de stijging in netwerkactiviteit van Litecoin zich zal vertalen in een hogere prijs. De groei van Litecoin in netwerkactiviteit toont aan dat er ruimte is voor concurrentie en innovatie in de cryptowereld, en dat gevestigde namen zoals bitcoin en ethereum niet per se onoverwinnelijk zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie