Roy van Krieken Roy van Krieken
11/06/2024 22:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2024 18:00

Litecoin verrast en verslaat zowel ETH als BTC op activiteit

Litecoin-LTC
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Litecoin (LTC) koers kan sterk stijgen na korte daling in groene zone

Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

Voor het eerst in de geschiedenis heeft Litecoin (LTC) zowel bitcoin (BTC) als ethereum (ETH) ingehaald op het gebied van dagelijkse actieve adressen, een belangrijke graadmeter voor netwerkactiviteit, gebruikersbasis en vraag. Begin juni registreerde Litecoin maar liefst 728.000 dagelijkse actieve adressen, een stijging van 110% in de afgelopen zeven dagen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Explosieve groei in actieve LTC adressen

Volgens gegevens van crypto-analysebureau Santiment behaalde Litecoin dit indrukwekkende aantal van 728.000 dagelijkse actieve adressen. Ter vergelijking: bitcoin had 593.000 en ethereum 419.000 dagelijkse actieve adressen in dezelfde periode. Ondanks deze sterke prestatie van Litecoin, domineert de stablecoin Tether (USDT) nog steeds de markt met het hoogste aantal dagelijkse actieve adressen.

Deze groei in netwerkactiviteit kan worden gezien als een teken van toegenomen vraag en een groeiende gebruikersbasis voor Litecoin. Dit is een opmerkelijke prestatie voor een cryptocurrency die vaak in de schaduw staat van de grotere spelers zoals bitcoin en ethereum en door velen al wordt afgeschreven.

Advertentie

Prijsanalyse van Litecoin

Ondanks de toename in netwerkactiviteit, worstelt de prijs van LTC om door te breken. Op dit moment bevindt LTC zich in een prijsvork tussen $77 en $88, en handelt het momenteel rond $78,83. Vanuit technisch oogpunt toont de dagelijkse relatieve sterkte-index (RSI) een zwak momentum voor Litecoin, ondanks de opmerkelijke netwerkactiviteit. Dit suggereert dat hoewel er meer activiteit en mogelijk een groeiende gebruikersbasis is, de prijs nog steeds onder druk staat en niet significant stijgt.

Hoewel dagelijkse actieve adressen een belangrijk inzicht geven in de netwerkactiviteit, is het daarnaast geen allesomvattende maatstaf om de vraag en gebruikersbasis van een cryptocurrency te evalueren. Andere factoren zoals on-chain transacties en de spot trading volume moeten ook worden meegenomen in de analyse.

Interessant genoeg heeft bitcoin een historisch dieptepunt bereikt wat betreft on-chain transacties en spot trading volume, terwijl er een recordbrekende vraag is naar derivaten zoals futures en exchange-traded funds (ETF’s). In de komende periode zal het interessant zijn om te zien of de stijging in netwerkactiviteit van Litecoin zich zal vertalen in een hogere prijs. De groei van Litecoin in netwerkactiviteit toont aan dat er ruimte is voor concurrentie en innovatie in de cryptowereld, en dat gevestigde namen zoals bitcoin en ethereum niet per se onoverwinnelijk zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie