Rico Engelbarts
07/10/2020 06:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/10/2020 06:06

Litecoin (LTC) een stap dichterbij privétransacties na lancering testnet

Dat bijna iedereen zijn aandacht heeft verlegd naar het testnet van Ethereum 2.0, betekent niet dat andere coins het erbij laten liggen. Een van deze cryptocurrencies is Litecoin (LTC), dat onder leiding van Charlie Lee ook een testnet heeft gelanceerd om de zoektocht naar meer privacy te bevorderen. Het project maakte recent grote stappen naar het implementeren van Mimblewimble via extension blocks (MWEB).
Het Mimblewimble-protocol voor vertrouwelijke transacties zorgt ervoor dat het transactieadres en het bedrag wordt vertroebeld waardoor de gebruiker meer privacy heeft. Het protocol komt voort uit een eerdere ontwikkeling ‘GRIN ++’ en heeft hier de betere aspecten uitgehaald voor een verdere innovatie van het concept.


De publicatie heeft echter geen effect gehad op de prijs, de valuta was zelfs rond die tijd een beetje gedaald. Ondanks dat het tot recent veel volatiliteit zag, is de koers nu zelfs een beetje saai, al geldt dat wel voor de meerderheid van de markt.
Toch is de lancering van het testnet iets groots voor LTC. Het testen van MWEB betekent dat het binnenkort ook op het mainnet geïmplementeerd kan worden. Op dit moment zijn het wel nog alleen technische gebruikers die ronddwalen op het testnet terwijl David Burkett, main-developer van GRIN ++, hard bezig is om ook casual gebruikers te strikken.

“Nu het MWEB-testnet draait, ga ik me concentreren op manieren om het voor niet-technische litecoin-gebruikers gemakkelijk te maken om het ook uit te testen. Dit betekent het verbeteren van de geautomatiseerde builds, betere documentatie en het opbouwen van wallet-ondersteuning.”

Ook wordt er al gekeken naar vervolgstappen op andere gebieden zoals smart-contracts. De project director van LTC, David Schwartz, deelde een poll op Twitter over de mogelijk toekomstige technologie waarop 42.9% aangaf voor te zijn en 10.4% tegen.


Volgende maand zal een gedetailleerd plan gedeeld worden over het resterende werk dat nodig is om het nieuwe protocol te kunnen implementeren, zodat in 2021 de update werkelijkheid is.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie