Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Litecoin (LTC) een stap dichterbij privétransacties na lancering testnet

Dat bijna iedereen zijn aandacht heeft verlegd naar het testnet van Ethereum 2.0, betekent niet dat andere coins het erbij laten liggen. Een van deze cryptocurrencies is Litecoin (LTC), dat onder leiding van Charlie Lee ook een testnet heeft gelanceerd om de zoektocht naar meer privacy te bevorderen. Het project maakte recent grote stappen naar het implementeren van Mimblewimble via extension blocks (MWEB).

Het Mimblewimble-protocol voor vertrouwelijke transacties zorgt ervoor dat het transactieadres en het bedrag wordt vertroebeld waardoor de gebruiker meer privacy heeft. Het protocol komt voort uit een eerdere ontwikkeling ‘GRIN ++’ en heeft hier de betere aspecten uitgehaald voor een verdere innovatie van het concept.

- Advertentie -

De publicatie heeft echter geen effect gehad op de prijs, de valuta was zelfs rond die tijd een beetje gedaald. Ondanks dat het tot recent veel volatiliteit zag, is de koers nu zelfs een beetje saai, al geldt dat wel voor de meerderheid van de markt.

Toch is de lancering van het testnet iets groots voor LTC. Het testen van MWEB betekent dat het binnenkort ook op het mainnet geïmplementeerd kan worden. Op dit moment zijn het wel nog alleen technische gebruikers die ronddwalen op het testnet terwijl David Burkett, main-developer van GRIN ++, hard bezig is om ook casual gebruikers te strikken.

“Nu het MWEB-testnet draait, ga ik me concentreren op manieren om het voor niet-technische litecoin-gebruikers gemakkelijk te maken om het ook uit te testen. Dit betekent het verbeteren van de geautomatiseerde builds, betere documentatie en het opbouwen van wallet-ondersteuning.”

Ook wordt er al gekeken naar vervolgstappen op andere gebieden zoals smart-contracts. De project director van LTC, David Schwartz, deelde een poll op Twitter over de mogelijk toekomstige technologie waarop 42.9% aangaf voor te zijn en 10.4% tegen.

Volgende maand zal een gedetailleerd plan gedeeld worden over het resterende werk dat nodig is om het nieuwe protocol te kunnen implementeren, zodat in 2021 de update werkelijkheid is.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.165,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.195,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.207,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.211,30 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.239,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.165,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.195,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.207,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.211,30 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.239,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...