Rico Engelbarts
27/12/2018 14:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/12/2018 14:12

Litecoin (LTC) en UFC slaan handen ineen om massa-adoptie cryptocurrency te stimuleren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
litecoin_LTC_en_UFC_slaan_handen_ineen_om_massa-adoptie_cryptocurrency_te_stimuleren

Foto: Paul Biryukov/Shutterstock

In een kersverse poging om massa-adoptie van cryptocurrencies te stimuleren gaat de Litecoin Foundation een Ultimate Fighting Championship (UFC) wedstrijd sponsoren, zo is te lezen in een officieel bericht van de organisatie zelf. Volgens het bericht zal de stichting “official cryptocurrency partner” zijn van het titelgevecht tussen de Amerikaanse Jon Jones en de Zweedse Alexander Gustafsson.
Litecoin (LTC) werd in 2011 opgericht door voormalig topman bij Coinbase, Charlie Lee. LTC werkt volgens het Proof-of-Work principe en heeft een gelimiteerde voorraad van 84.000.000 coins. Ondanks de altcoin niet centraal beheerd wordt is de Litecoin Foundation, met Lee aan het roer, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Litecoin netwerk.
Het is niet de eerste keer dat de sportwereld aansluiting vindt bij blockchain-technologie en cryptocurrency. Deze maand nog lanceerde de Braziliaanse voetbalclub Atletico Mineiro een fan token genaamd GaloCoin op de Ethereum blockchain. Met de GaloCoin kunnen fans bijvoorbeeld officiële kleding en wedstrijdkaartjes bemachtigen.
In september zag een soortgelijk initiatief van de Franse voetbalclub Paris Saint-Germain (PSG) het licht. De Franse club ging een samenwerking aan met blockchain platform Socios.com om ook een fan token te lanceren.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie