Kevin Schijven Kevin Schijven
17/12/2020 18:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/12/2020 18:42

Litecoin (LTC) koers sterkste stijger deze week, bereikt 3-cijferig getal voor het eerst in 18 maanden

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Litecoin (LTC) koers sterkste stijger deze week, bereikt 3-cijferig getal voor het eerst in 18 maanden

Foto: Paul Biryukov/Shutterstock

Het zal je wellicht niet ontgaan zijn: bitcoin (BTC) is momenteel records aan het breken. De koers van de moeder aller cryptocurrencies doorbrak gisteren voor het eerst $20.000 en een dag later alweer $23.000.
Op het moment van schrijven staat de BTC-prijs op ongeveer $23.250, een stijging van meer dan 12% in een dag en bijna 25% in de afgelopen zeven dagen.
Bitcoin trekt ook de rest van de markt met zich mee, en de grootste stijger in de crypto-markt deze week is wellicht een onverwachte: litecoin (LTC). Litecoin steeg in de afgelopen 24 uur met bijna 20% en in de afgelopen week zelfs meer dan 30%.
De koers van litecoin is daarmee voor het eerst in 18 maanden weer door de $100 gebroken en de LTC-prijs staat op het moment van schrijven op ongeveer $101,9.
De laatste keer dat litecoin door deze barrière brak was in de zomer van 2019. Toen ondervond het blockchain-netwerk een halving dat gepaard ging met veel hype in de markt.
Mocht de rally van bitcoin afzwakken dan bestaat de kans dat meer geld de altcoins zullen instromen en dat kan de koers van litecoin verder omhoog duwen.
Toch ligt de huidige prijs van litecoin, dat vaak het “digitale zilver” wordt genoemd ten opzichte van het “digitale goud” van bitcoin, nog ver onder zijn all-time high (ATH). De ATH van litecoin werd eind 2017 bereikt rond een prijs van $360.
Voor een uitgebreidere analyse van de huidige koersen van altcoins is de video van John van Meer, ook bekend als de Bitcoin Consultant, een aanrader.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie